bevBeveren
antAntwerp
0-2
42' Peter Utaka (pen)
Dirk Pieters

Antwerp haalde zaterdagavond fors uit op het veld van Beveren. De Great Old versloeg de ploeg uit het Waasland met maar liefst 0-7. De thuisploeg eindigde de wedstrijd ook nog met z'n negen.

De wedstrijd was nog maar één minuut bezig of de 1400 meegereisde fans mochten al meteen feesten. Door een verdedigende fout van Manga kon Carratta plots vanuit een volledig vrijstaande positie scoren. Een beter debuut voor de nieuwste aanwinst van Antwerp kon niet. Ook na de openingstreffer bleef Antwerp het doel van Bart Deelkens bestoken. Pogingen van Verbiest en Pivaljevic belandden net naast en over doel. Beveren kon in de hele eerste helft geen enkele mogelijkheid afdwingen tegen een sterk Antwerp. Het waren zelfs de bezoekers die er nog voor de rust 0-2 van maakten. Pivaljevic kon een te korte kopbal van Manga onderscheppen en Deelkens trok aan de noodrem met rood tot gevolg. Utaka trapte de strafschop voorbij de ingevallen Piessens; 0-2

Na de rust ging het van kwaad naar erger. De Antwerpse fans hadden veel reden om te feesten. Al na twee minuten liep Olguin zijn belager Snoeckx er af en de Argentijn trapte de bal voorbij de Beverse doelman. Nog was het niet gedaan voor Beveren. Zito kreeg zijn tweede gele kaart en Beveren moest met negen verder. Antwerp dacht niet aan inhouden en wou de fans een waar feest geven. Olguin, Verbiest, Glouftsis en Utaka zorgden voor de niet eens overdreven 0-7 eindcijfers.

TOESCHOUWERS: 7000
DOELPUNTEN: 2' Carratta 0-1, 42' Utaka 0-2 (str.), 47' Olguin 0-3, 69' Olguin 0-4, 73' Verbist 0-5, 78' Glouftsis 0-6, 80' Utaka 0-7

GELE KAARTEN: Manga, Zito, Oduro, Van Hemert, Snoeckx, Pivaljevic
RODE KAARTEN: 42' Deelkens, 62' Zito (2xgeel)