Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade de la Neuville
Lierse onderuit bij Charleroi
viki meeuwis

Lierse trok gisterenavond naar Olympique Charleroi. De Pallieters zijn er niet in geslaagd om met een overwinning huiswaarts te keren.

Lierse kwam al snel op achterstand. Slordig balverlies zorgde er in de zevende minuut voor dat een pass van Pehe door Niangdo in een doelpunt kon omgezet worden.

De bezoekers reageerden alert en amper twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Samir met een goed schot dat op de paal eindigde, in de rebound slaagde Charlie Miller er wel in om de bal binnen te werken. Het geluk was echter van korte duur.

Op het kwartier kon Charleroi de 2-1 op het bord zetten na een corner, het was Diawara Samba die voor het doelpunt tekende. Lierse bleef aandringen, zo kwam een gevaarlijke vrije trap van Samir bij Bojovic terecht maar die slaagde er niet in om de bal tegen de netten te krijgen. Charlie Miller liep nog een domme gele kaart op waardoor hij het duel tegen Kortrijk moet missen. Charerloi bleef gevaarlijk uithalen. De Witte miste de bal en dat gaf Verelst de kans om een schot op doel te richten, gelukkig voor Lierse kon Van der Jeugt de bal pakken. Samir met een goede pass naar Miller die echter net over kopte. Iets na het half uur zag de Schot een kopbalgoal afgekeurd worden door buitenspel.

Charleroi wou kost wat kost zijn voorsprong verdedigen en als het enigzins kon nog een extra doelpunt scoren. Tien minuten voor de rust kon Koudou drie verdedigers voorbij gaan maar Van der Jeugt kon redding brengen. Pehe probeerde nog in de rebound maar de bal ging naast het doel. Een van de betere kansen voor Lierse in de eerste helft kwam er via Wahed die de bal echter net over doel schoot.

Na de rust ging Lierse op zoek naar de gelijkmaker. Al in de eerste minuut kreeg Wahed een goede kans maar de bal ging wederom net over doel. Iets later liet Wahed zich weer positief opmerken, ditmaal via een goede pass naar Jurgen Cavens, die in de eerste helft was ingebracht ter vervanging van Vleminckx. Spijtig genoeg ging Cavens onderuit waardoor ook de kans verdween. Even later moest Bojovic de bal uit de voeten van Pehe weghalen om die te beletten te scoren.
Het was duidelijk dat Charleroi voor een tegendoelpunt vreesde. Zo beging Malacort een serieuze zware tackle op Cavens dat hem terecht geel opleverde. De vrije trap werd even later door Miller over het doel geschoten. Malacort gaf niet op en het was aan een goede actie van Yoni Buyens te danken dat Malacort geen schot op doel kon richten. Chris Janssens was nogmaals op de bank begonnen maar werd op het veld gebracht nadat Rimkus een blessure opliep.

De scheidsrechter floot niet voor een fout op Miller wat Charleroi de kans gaf om via de counter naar doel op te rukken. Pehe aarzelde te lang wat Van der Jeugt de kans gaf om de bal op te vangen. Bij Charleroi kwam er nog een kansje via Steens maar die besloot ver naast het doel. Lierse bleef aandringen, zo was er het sublieme hakje achter het steunbeen van Cavens dat een kans opleverde voor Miller die nipt naast schoot. Met nog een minuut te gaan nam Miller een vrije trap die daar Cavens op de dwarslat werd geschoten. Lierse moest dus huiswaarts keren met een nederlaag in plaats van een zege. Wat het verlies nog erger maakte was het feit dat Miller na die domme gele kaart wegens protest de volgende partij tegen Kortrijk zal missen.