Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Puyenbekestadion
Waasland en Lierse delen de punten
viki meeuwis

Lierse is op het veld van Red Star Waasland niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Het kende ook geen al te beste start van de wedstrijd. Keeper Sven Van Der Jeugt mocht na tien minuten al richting douches vertrekken. Scheidsrechter Geldhof gaf hem een (onterechte) rode kaart omdat hij de bal onvrijwillig met de schouder raakte. Mertens werd dan van het veld gehaald voor keeper Goris. In de 20e minuut kreeg Lierse een eerste corner toegewezen maar Bob Peeters kon de bal niet goed genoeg raken om echt voor gevaar te zorgen. Het duurde even voor Lierse het matchritme vond en moest steeds alert blijven voor Red Star dat op de countermogelijkheden loerde. Op het half uur zette Waasland een mooie aanval op maar de bal ging uiteindelijk hoog over het doel heen. De Corte met een vrije trap die door Chris Janssens naast het doel getrapt wordt. Goris wordt even later op de proef gesteld maar kan goed redden. Minuten later kopt Flies de bal op de dwarslat.

Na de rust kregen zowel Waasland, via Cvitkovic als Miller een goede kans maar geen van beiden kreeg de bal in het doel. Waasland speelde de beste kansen bij elkaar maar was te slordig in de afwerking. In de 63e minuut moest Chris Janssens zich reppen om te voorkomen dat Waasland koers richting doel kan zetten. Jarju kreeg nog een kans op doel maar de bal was slecht getrapt en ging langszij. Flies met nog een degelijke kans maar zijn schot ging naast het doel. Waasland controleerde de wedstrijd terwijl Lierse de rangen gesloten hield. Die stugge defensie, ondanks het feit dat het met een man minder speelde, zorgden ervoor dat Waasland veelvuldig de lange bal moest hanteren. De thuisploeg, waarvan maar vier spelers uit de ploeg van vorig jaar komen, begint wel beter te combineren en als ze deze positieve ontwikkeling kunnen voortzetten zal de ploeg ongetwijfeld de volgende weken punten beginnen pakken.

Red Star Waasland : Hofman, Tournut, Bou Sfia, Van Geele, Van Geem (78' Ndjana Onana), Flies (72' Mathyssen), Soares, Cvitkovic, Borlee, Rey, El Khanchaf

K. Lierse SK: Van Der Jeugt, De Corte, De Witte (55' Vanderzijl), Verheyen, Janssens, Ernandes, Frans, Miller (73' Buyens), Jarju, Peeters, Mertens (10' Goris)

Gele kaarten: De Corte, Cvitkovic

Rode Kaarten: Van Der Jeugt

Scheidsrechter: Geldhof