tieKVK Tienen
Olympic Charleroi
Datum: 06/04/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Bergestadion
Doggen te sterk voor Tienen
filip broos
| 0 reacties
Doggen te sterk voor Tienen
Foto: © SC

In een wedstrijd die terwille van de wielerliefhebbers om 18U werd gespeeld hebben de doggen uit Charleroi een onmondig KVK Tienen verslagen met 0-4.

De wedstrijd was voor beide ploegen belangrijk want zijn ze beide nog niet helemaal zeker van een verlengd verblijf in 2e nationale. Olympic was daar duidelijk meer van op de hoogte en won verdiend deze wedstrijd, bij de suikerjongens waren er weinig spelers die op niveau acteerde, alweer werden de tiense supporters in de steek gelaten.

Na de gewonnen wedstrijd op Oostende wijzigde trainer Nassen zijn elftal mede door de blessure van Triantafallidis.
De wedstrijd was amper een minuut bezig toen Stilmant Niangbo afzonderde voor de tiense goalie, maar Schuermans redde de poging met het been. Dit was slechts uitstel want enkele minuten later kreeg Stilmant teveel tijd op de randvan de zestien en schoot de bal overhoeks binnen, 
0-1.
Tienen reageerde met een hoekschop van Belme die door Geebelen in doel werd gekopt ware het niet dat de bal van de lijn werd gehaald. De suikerjoingens bleven nu komen en we zagen een aangename wedstrijd. Op het kwartier een voorzet van Vandeput die door de vrijstaande Bayock met een buffelstoot tegen de binnenkant van de paal werd gekopt. Na een kwartier spelen kwamen de doggen nog eens opzetten een steekpass van Stilmant werd door Pedini in een tijd voorbij Schuermans gezet en meteen stond het 0-2. Meteen een klop voor Tienen dat het noorden kwijt was en en het was Olympic dat bleef dreigen met schoten van Koudou op schuermans en een volgend schot van dezelfde speler eindigde op de deklat. Tienen probeerde de bakens te herzetten maar meer dan sterile druk leverde dit niet op, Charleroi loerde op de counter en was zo ook gevaarlijk. Uitblinker Niangbo schoot vanop links op doel, shuermans tikte de bal over. 
Toch nog opschudding voor de rust toen Terwagne rood kreeg voor natrappen op Konon. Olympic moest dus nog een volledige 2e helft verder met tien.

Na de koffie bracht Nassen De Pauw voor de bleke Dello die niet vrijuit ging met de 2 tegendoelpunten. Tienen drukte maar kreeg meteen een koude douche, een vlotte tegenaanval via Niangbo, alweer hij,  hij hield 3 speleres af om dan de bal klaar te leggen voor de aanstormende Pedini die de bal voorbij schuermans schoof, 0-3. Drie minuten later was het bijna alweer prijs voor Olympic toen een steekpass door Steens werd opgepikt maar deze laatste schoot voorlangs.
Op het uur alweer een tegenslag voor Tienen dat Geeblen zag uitvallen met een knieblessure en deze moest van het veld worden gedragen, gevreesd word voor een zware blessure met een lange inactiviteit.
Intussen ging Charleroi ondanks de numerieke minderheid rustig voort. Tienen dreigde nog even met een schot van Konon dat over ging maar het orgelpunt voor Charleroi werd geplaatst door Verelst die er 0-4 van maakte met een gronscherend schot. In de slotfase werd bij Charleroi uitblinker Niangbo vervangen en die kreeg zelfs applaus van het hele stadion.

Zo won Charleroi oververdiend van een zwak Tienen, de suikerjongens hebben dit seizoen de thuissupporters nog niet weten te verwennen. Volgende week maakt Tienen de verplaatsing naar KV Kortrijk terwijl Olympic Bye is.

2e klasse

 Speeldag 32