lomLommel SK
kvkKV Kortrijk
Datum: 05/04/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Leiders komen goed weg in Lommel
Niels Hendriks
| 0 reacties
Leiders komen goed weg in Lommel
Foto: © SC

KVSK United ontving zaterdagavond aan de Gestelsedijk KV Kortrijk. De topper tussen de nummers drie en één werd een aangenaam kijkstuk maar eindigde echter op een brilscore. Vooral voor United had er meer ingezeten na een sterke tweede helft.

Bij KVSK United was Pereira geblesseerd, een zieke Scheelen kwam uiteindelijk toch aan de aftrap, Ocäl kwam in de ploeg en Franck zat op de bank. De eerste opschudding kwam er na vijf minuten toen ref De Belder rood trok voor een tackle van Pinxten, gelukkig voor United was dit een vergissing en herstelde hij zich door geel te geven. De eerste kans van de partij was voor United, na een corner trapte Raymaekers aan de tweede paal op Verbrugghe die op de lijn kon redden. Ook de tweede kans was voor United, Janssen verscheen alleen voor doel maar trapte onbesuisd over. Kortrijk kon het evenwicht herstellen, Kums trapte op de paal en Muyters kon de herneming van Timmermans uit doel houden. Vlak voor rust was het opnieuw Muyters die zijn netten schoon hield door een knal van Hempte over te tikken. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef het 0-0 aan de rust.

Bij aanvang van de tweede helft viel er alleen een schot van Provoost te noteren. Maar vlak voor het uur ging KVSK United resoluut op zoek naar de 1-0. Eerst kopte Van de Weyer een voorzet van Janssen naast doel, even later deed Delande hetzelfde en na een corner moest Timmermans een bal van Janssen van de lijn redden. Kortrijk was gevaarlijk vanop de tegenaanval, maar Muyters kon de kopbal van Nfor redden. United bleef Kortrijk wegdrukken, Delande kon net niet aan een voorzet van Scheelen, Mollez had een erg knappe in save in huis op een kopbal van Janssen en Scheelen was niet egoïstisch genoeg om zelf af te werken. Vlak erna knalde Scheelen een afstandsschot naast. Het doelpunt wilde maar niet vallen voor United en het kon de druk niet aanhouden. Kortijk dreigde eerst via Bakx, de beste kans was voor Timmermans. Maar zijn kopbal belandde op de doelpaal. Op het einde van de partij was het toch nog United dat dichtbij de winninggoal was. De ingevallen Brouwers trapte echter nipt voorlangs.

Zo bleef het 0-0 in Lommel na een erg aangenaam kijkstuk. Beide ploegen hadden de kansen om te scoren maar kende pech in de afwerking. Toch was het United dat dankzij een sterke tweede helft aanspraak kon maken voor meer. Kortrijk verliest belangrijke punten op Tubize dat wel won, maar KVSK United kan Kortrijk nog een handje helpen aangezien United nog twee maal tegen Tubize moet. De Noord-Limburgers waren al uitgeteld voor de titel door enkele mindere resultaten. Maar hun plaats in de eindronde mag hen niet meer ontglippen.

2e klasse

 Speeldag 32