Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk wint van rode lantaarn Geel
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft de drie punten thuis gehouden tegen Verbroedering Geel. De Antwerpenaars konden wel hun eerste doelpunt in tweede klasse scoren, maar dat volstond niet voor punten. Kortrijk won met 4-1.

Bij de eerste echte mogelijkheid was het al raak voor de thuisploeg. Cédric Bétrémieux kon de doelman verschalken en deed KVK vieren. Geel bleef niet bij de pakken zitten en trok meteen in de tegenaanval. Peter Mollez hield zijn ploeg tot twee keer toe recht. Na twaalf minuten leek het al voorbij te zijn voor Geel. Elimane Coulibaly verdubbelde de score.
Dat was echter buiten Joeri Coomans gerekend. Hij trapte de bal over Mollez in doel en scoorde in de dertiende minuut de 2-1. Istvan Bakx ging op zoek naar de derde goal. Zijn lage schuiver kon Molenberghs niet verrassen. Bétrémieux schoot nog over en Bakx trapte nogmaals op de doelman. Jusic Zijad probeerde de stand in evenwicht te brengen, maar zijn schot ging over.
Bakx, vorig jaar nog te zien bij HSV Hoek, bleef het doel van Molenberghs bedreigen. Zijn schot geraakte opnieuw niet voorbij de doelman. Bétrémieux kopte naast en aan de overkant trapte Zijad op Mollez.
Ook voor Verbrugghe lukte het scoren niet. Hij kopte de bal aan de verkeerde kant van de paal. Van Meignem haalde uit met een hard schot net onder de lat, maar Mollez kon de bal nog in corner tikken. Een mooie eerste helft met veel kansen eindigde op 2-1.

Twee minuten na de rust kreeg aanvoerder Demets een uitstekende mogelijkheid. De centrale verdediger was te verrast om de hoekschop door het doelvlak te koppen. Even later kreeg KV Kortrijk een vrije trap toegekend. Ernest Nfor krulde de bal op de lat. Na 54 minuten voetbal was het dan toch voor de derde keer raak. Bétrémieux trapte de bal hard voor doel waarna Sissoko de bal richting eigen doel werkte. Elimane Coulibaly kon de bal nog voor de doellijn binnentikken waardoor hij de goal op zijn naam krijgt.
Kortrijk trok wat meer naar achteren, maar bleef wel de beste kansen creëren. Bétrémieux schoot op de doelman en Nfor lobte de bal over. Invaller Rolvink geraakte niet voorbij Mollez om de score te milderen en ook Boujouh slaagde daar niet in. Hij dwong wel een hoekschop af, waarop Zijad opnieuw de keeper trof.
Wat de bezoekers nog maar één keer konden dit seizoen, lukte KV Kortrijk wel voor de twintigste keer. Molenberghs was niet klemvast op een schot van Coulibaly en de doelgerichte Bétrémieux scoorde zijn achtste competitiedoelpunt.
De sterk keepende Mollez moest nog een vrije trap van Coomans uit zijn doel halen en Nfor zette ook Molenberghs nog eens aan het werk. In de laatste minuut hield Mollez opnieuw een schot van Coomans uit zijn doel en bleef de stand dus bij 4-1.

KV Kortrijk komt zo op de derde plaats in het klassement op drie punten van de leider. Zondag speelt het de topper op het veld van OH Leuven dat tweede staat. Leuven speelde wel een match minder.
Geel blijft steken op de laatste plaats na vier partijen in tweede klasse. Het heeft nu wel voor de eerste keer gescoord. Zondag ontvangt het KVSK United dat woensdag leider Hamme versloeg.