Olympic Charleroi
ohlOH Leuven
0-1
87' Thomas Matton (pen)
Datum: 10/10/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade de la Neuville
OHL in slotfase voorbij Ol.Charleroi
Bart Hermans

Oud-Heverlee Leuven is woensdagvond met 0-1 gaan winnen op het veld van Olympic Charleroi na een strafschopdoelpunt van Thomas Matton.

De bezoekers uit Leuven kozen resoluut voor de aanval. Een eerste poging werd door thuisdoelman Delferrière vanonder de lat weggehaald. Even later werd Toni Brogno foutief gestuit. De daaropvolgende vrije trap van Matton werd door de doelman niet zonder moeite over de lat getikt. De thuisploeg loerde vooral op de counter maar kon in de eerste helft amper dreigen. Ze waren één keer gevaarlijk met een afstandschot dat nipt over ging. Het werd een bitsige wedstrijd met maar liefst tien gele kaarten. Baghdad kopte tegen zijn ex-club een voorzet van Brogno net over. Er werd dan ook gerust bij een 0-0 stand.

Ook in de twee helft had OHL het meeste balbezit maar kwamen ze wel minder vaak voor het doel. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Charleroi ook wat opzetten. Doelman Govert Boyen bewees zijn kunnen op een schot van Flammini. Ook Leuven kreeg nog enkele kansen en de wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen. Drie minuten voor tijd werd Romain Hagedooren foutief gestuit in de zestien. De scheidsrechter twijfelde niet en floot een penalty. Thomas Matton zette deze feilloos om. OHL haalt nam zo op de valreep drie gouden punten mee.

In de rangschikking komt Leuven zo alleen op tweede plaats op twee punten van leider Hamme dat op het veld van KVSK United verloor. De troepen van trainer Cossey hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Oost-Vlamingen. Charleroi staat op plaats vijf met elf punten uit zeven wedstrijden.