Speeldag: Speeldag 5
Stadion: De Leunen
KVSK United te sterk voor Geel
Niels Hendriks

In de Kempense derby tussen Verbroedering Geel en KVSK United waren de Noord-Limburgers te sterk voor de rode lantaarn. KVSK United won verdiend met 1-3, alle doelpunten vielen in de tweede helft te noteren.

In het openingskwartier van de partij kregen beide ploegen een eerste mogelijkheid, maar de eerste echte grote kans was er één voor de bezoekers. Delande bracht Pereira voor doel maar hij knalde op Molenberghs. Ook een schot van Franck werd door de Geelse goalie uit doel gehouden. De beste kans uit de eerste helft kwam er vlak voor rust toen Bouchouari alleen voor doelman Muyters verscheen. De Marokkaan besloot echter onbesuisd hoog over. 0-0 aan de rust na een zwakke eerste helft.

Ook na de koffie was het weer even wachten op echt doelgevaar. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft knalde Van de Weyer op een sterke Molenberghs. In de 70ste minuut werd dan toch eindelijk de 0-0 van het bord geveegd. Eerst kreeg Pinxten de bal niet over de lijn, maar spits Marcos Pereira kon na wat geharrewar wel binnentikken, 0-1. KVSK United leek nu eindelijk gelanceerd en Pereira kon zich doorzetten op de rechterflank, maar Delande kon de voorzet van de Braziliaan niet afwerken. Even later was het wel raak toen opnieuw Pereira doelman Molenberghs kon verschalken, 0-2. Geel werd nu echt overklast door United, de ingevallen de Condé mocht alleen op doel afgaan maar scoren lukte hem niet. Ook Pereira was dichtbij de 0-3, maar die eer was voor de ingevallen Jochen Janssen. Bij Geel werd Van Lieshout nog met rood van het veld gestuurd. En Jusic kon alsnog de eer redden voor de thuisploeg met de 1-3.

KVSK United kon na een zwakke eerste helft toch het verschil maken in een goede tweede helft. Geel komt duidelijk te kort op dit moment voor tweede klasse. Zonder versterking wordt het een erg moeilijk seizoen voor de Kempense club.