Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven bevestigt goede vorm
Giel Vermeulen

Zondagnamiddag werd op Den Dreef in Leuven de topper tussen de tweede en derde in tweede klasse gespeeld. OH Leuven en KV Kortrijk stonden tegenover elkaar in een goed gevuld en zonovergoten stadion. Het werd een wedstrijd met een vrij teleurstellend Kortrijk maar ook met een Leuven dat in uitstekende vorm was. Uiteindelijk werd het 4-0. Voor OHL konden Bjorn Ruytinx, Tail Schoonjans en Thomas Matton in de eerste helft, en Boy Boy Mosia in de laatste minuten scoren.

Tijdens het eerste kwartier gebeurde er niet veel. Een eerste actie kwam er van Kortrijk als
Coulibaly alleen op doel afging en Boyen kon onderscheppen. Bjorn Ruytinx kon even nadien via Mosia bijna binnenkoppen, maar doelman Mollez redde tijdig. Niet veel later was het diezelfde Ruytinx die weer dreigde te scoren, de bal ging naast. Weer Ruytinx kwam heel kort daarop aan de bal en deze keer was het wel raak, 1-0 voor OHL. Leuven bleef dreigen en scoorde vrolijk verder als amper vijf minuten later, weer via Mosia, Tail Schoonjans de 2-0 knap binnenkopte. En of het zo nog niet genoeg was maakte Matton even later via een combinatie met Ruytinx de 3-0. Er kon naar de rust gegaan worden met een zware achterstand voor Kortrijk dat zich sterk moest maken om wat weerwerk te bieden in de tweede helft.

De rust bracht echter niet veel beterschap voor Kortrijk, het kwam iets sterker uit de kleedkamers, maar dat bleek niet voldoende. Tot overmaat van ramp trok scheidsrechter Vinche daarenboven twee gele kaarten voor Verbrugghe wegens protest. Kortrijk kon al direct met een man minder spelen. KVK leed nadien nog veel balverlies en creëerde weinig kansen. We zagen een OHL in goede vorm maar de wedstrijd leek te gaan stilvallen totdat in de laatste minuten Boy Boy Mosia op z’n eentje de rood zwarte verdediging passeerde en de 4-0 de netten in toverde.

Het was voor OHL de derde wedstrijd in een week, maar dat mocht geen punt vormen bleek vandaag. Trainer van OHL Rudi Cossey was terecht tevreden.

KVK trainer
Hein Vanhaezebroeck is ook niet geheel rouwig om het verlies. Het was voor KVK op weg naar Leuven al rampzalig geworden. De wedstrijd had tien minuten later moeten beginnen omdat de Kortrijkse spelersbus de afslag Leuven had gemist en door een grote omweg via Brussel, waar die een tijdje vast had gezeten, uiteindelijk een uur later ter plaatse kwam. Onderweg waren bovendien de koffers van de bus opengevallen waardoor deze moest stoppen om een en ander in te laden. Vanhaezebroeck hoopte hiermee alle pech voor een jaar te hebben gehad.
OH Leuven is nu, met een wedstrijd achter in het klassement, virtueel leider en speelt zaterdagavond tegen de ploeg van haar ex-trainer Guido Brepoels. KV Kortrijk zakt een plaatsje en speelt dan tegen RS Waasland.