Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk wint eerste keer
Giovanny Saelens

Op de vijfde speeldag in tweede klasse heeft KV Kortrijk gewonnen van Excelsior Virton. Het werd 2-1 in het Guldensporenstadion. Voor Kortrijk is dit de eerste winst van het seizoen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Bareck Bendaha, maar het afstandsschot van de Virton-speler ging hoog over. Meteen erna kopte Vervaeke voorlangs aan de overkant. Virton kwam enkele keren opzetten met onder andere een kopbal van Bartholome, waarmee Mollez geen problemen kende.
Toch was het de thuisploeg die in de veertiende minuut de openingstreffer scoorde. Een voorzet van Bas Vervaeke waaide voorbij iedereen in doel: 1-0. Het vertrouwen was er bij de thuisploeg en er volgden ook meer kansen. Eerst trapte Bakx ruim naast en wat later trapte Vervaeke een volley vanop rechts over. Bij Virton kon Soumare doorbreken op links, maar Mollez hield stand.

Nadat N'Diaye zijn debuut maakte door de geblesseerde Timmermans te vervangen, kreeg Jimmy Hempte een mooie kans. Zijn schot ging naast. Nieuwkomer Salah Bakour trapte in de handen van de keeper. Op het halfuur kreeg Coulibaly een reuzekans. De Senegalees kwam alleen voor doel, maar besloot zwak op doelman Leyder. In de 32ste minuut verscheen Bakx op de linkerflank en hij haalde ook meteen uit. De paal bracht redding voor Virton. Zeven minuten voor rust kreeg N'Diaye zijn eerste kans, hij trapte op Leyder.
Virton moest het hebben van kleine kansjes. Soumare geraakte niet voorbij Mollez en Bendaha schoot naast. De laatste kans van de eerste helft was voor Hempte. Hij trapte op de doelman. Aan de rust stond het 1-0, na een matige eerste wedstrijdhelft.

De eerste dreiging in de tweede helft was meteen raak. Het was de thuisploeg die de score verdubbelde. Istvan Bakx kon de bal vanop links voorbij Leyder schuiven in de kortste hoek: 2-0. De derde Kortrijkse treffer leek er even later aan te komen, maar Vervaeke kon net niet bij een voorzet. KVK werd er even op gewezen dat het waakzaam moest blijven, want Detremmerie kopte de bal voorbij Mollez: 2-1.
Virton nam het heft in handen, maar echte kansen kwamen er niet. Bij de thuisploeg waren er wel nog kansen, maar de afwerking bleef uit. Coulibaly trapte over en Hempte trof de vuisten van Leyder. Negen minuten voor affluiten trapte invaller Bêtremieux nog voorlangs en op het einde lieten zowel Nfor als Bêtremieux de kans op de 3-1 liggen. De stand bleef dus steken op 2-1.

Zo sluit Virton de vijfde speeldag af met 7 punten terwijl KV Kortrijk dankzij zijn eerste winst op een gedeelde tiende plaats komt met vier punten. Bij KVK werd nieuwkomer Salah Bakour tijdens de tweede helft afgevoerd, meer nieuws is er nog niet.