Hamme VW
lieLierse SK
0-1
Karel De Smet (pen) 34'
1-1
1-2
Datum: 13/08/2008 19:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Lierse begint goed aan het seizoen
viki meeuwis
| 0 reacties
Lierse begint goed aan het seizoen
Foto: © SC

Met het begin van het nieuwe seizoen in tweede klasse moest Lierse de eerste wedstrijd uit spelen bij VW Hamme. VW Hamme is een beetje het zwarte beest voor Lierse. Het was dus uitkijken of Lierse die ban kon breken.

Lierse begon gretig aan de wedstrijd en dat leverde al meteen een degelijke actie van nieuwe aanwinst Nedzipi op maar de bal kwam in het zijnet terecht. Ook de jonge Montenegrijn, Stefan Nikolic liet zich al gauw opmerken. Met iets meer dan een kwartier gespeeld kon hij de bal in doel werken. Het doelpunt werd, door buitenspel, echter afgekeurd. Lierse bleef aandringen en iets voor het half uur kon Nikolic dan toch weerwraak nemen want na een goede pass van Jurgen Cavens belandde de bal dan toch in doel. Hamme moest in actie schieten en dat deed het ook. Een corner van Van Hyfte werd door Seth De Witte met de hand afgeweerd. Die actie leverde Hamme een penalty op. Karel De Smet wist keeper Kujovic, ook een nieuwe aanwinst bij de Pallieters, op het verkeerde been te zetten en bracht zo de thuisploeg op gelijke hoogte.
 
Na de koffiepauze bleek Lierse alsnog te sterk voor Hamme. Aangemoedigd door een groot contingent supporters schoot Fredrik Frans de bal na een vrije trap van El Baily in doel en zette zo de eindscore op het bord.
Het lijkt erop dat Lierse aan zijn doelstelling voor dit seizoen, “Samen Kampioen”, goed begonnen is.