Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Puyenbekestadion
Efficiënt Waasland houdt de punten thuis
De Nijs Michael

Red Star Waasland is goed aan het nieuwe seizoen begonnen, de club toonde zich in haar eerste thuismatch beter dan Virton. Nochtans waren het de bezoekers die het meest aanspraak konden maken op drie punten, maar Waasland bleek veel efficiënter.

Virton greep Waasland van bij het eerste fluitsignaal bij de keel, maar de bezoekers puurden daar geen kansen uit. Pas in de 27ste minuut konden de Luxemburgers dreigen, Detremmerie zag zijn kopbal echter naast het doel gaan. Net voorbij het half uur was Virton opnieuw gevaarlijk, maar Masureel kon de voorzet ontzetten voor de bezoekende aanvallers konden afdrukken. Ook Ngasseu en Hareau kregen nog kansjes, maar er werd niet gescoord in de eerste periode.

Ook in het begin van de tweede helft kwam Waasland niet onder de druk van Virton uit. Lamonaca had namens de bezoekers een grote kans, maar hij schoot op de vuisten van Verhulst. Iets later kon Jacmot de score openen, maar Bou-Sfia kon de poging in extremis verijdelen. Bij Waasland reageerde men door Mathyssen en El Kanchaf naar de kant te halen, Bourabia en Van Geem werden het veld opgestuurd.

Meteen begon het beter te draaien bij de thuisploeg en dat resulteerde in de 67ste minuut in een doelpunt. Het was Bourabia die zich kon doorzetten en alleen voor doelman Poncin verscheen. De invaller bleek echter niet egoïstisch en legde de bal af voor Van Geem, die binnenschoot. Enkele minuten later zag Crabeels de bal bijna in eigen doel gaan, maar de speler van Waasland kwam met de schrik vrij. Virton verdiende minstens een punt, maar het was Waasland dat de match helemaal op slot deed via Bourabia. De invaller scoorde in de 84ste minuut de 2-0, meteen over and out voor de bezoekers. Waasland kreeg twee goede kansen en scoorde twee keer, van efficiëntie gesproken...