Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Diaz Arena
Doelpuntenkermis aan de kust
De Nijs Michael

Woensdagavond is ook KV Oostende aan zijn seizoen begonnen. De kustploeg ontving Doornik en beide clubs maakten er meteen een spektakelstuk van, de partij eindigde op een 3-3 gelijke stand.

De partij begon evenwichtig, maar al na 11 minuten was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen. Doornik opende de score via Dorizon, die de 0-1 op een blaadje aangeboden kreeg van Mouissi. Iets voor het half uur kon de thuisploeg eens dreigen via Vandendriessche, maar Martin bracht redding. Iets later was het Gueï die de bal vanuit de draai op doel schoot, maar wederom gaf Martin geen krimp. Even voorbij het half uur kende de thuisploeg meer succes, Mokulu kon in twee tijden scoren: 1-1. KVO toonde vervolgens nog veel goede wil, maar kwam niet meer tot scoren in de eerste helft. Er werd dus gerust bij een 1-1 stand.

In de aanvangsfase van de tweede periode waren de frustraties uit de eerste helft nog niet vergeten bij Mokulu. Na amper één minuut ging hij fors door op doelman Martin, de KVO-speler kwam er vanaf met een gele kaart. Aanvankelijk kregen we in de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste: KVO probeerde wel, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Tot Dorizon in de 64e minuut tegen een domme rode kaart aanliep. De Fransman stond al geel geboekt en probeerde dan een penalty uit te lokken. In plaats van een strafschop kreeg Dorizon zijn tweede geel karton onder de neus geduwd.

Amper drie minuten na de rode kaart van Dorizon kregen de bezoekers een tweede opdoffer te verwerken. Mokulu schoot met zijn tweede van de avond Oostende op voorsprong. Lang duurde de vreugde echter niet, want amper vier minuten later kopte Desire de voorzet van Breleur tegen de netten: 2-2. Enkele minuten later kreeg Gueï een goede kans op de 3-2, maar hij werd aangetikt en zag de bal in corner gaan. Doornik leek een vogel voor de kat, maar tegen alle logica in kwamen de bezoekers in de 79e minuut opnieuw op voorsprong. Zebre schoot de bal van ver in doel. De vreugde van Zebre was echter nog korter dan die van Mokulu eerder op de avond, KVO maakte namelijk onmiddellijk de gelijkmaker via Gueï: 3-3. Echte grote kansen volgen er daarna niet meer, waardoor deze spektakelpartij eindigde op 3-3. Vooral de bezoekers mogen blij zijn met het puntje dat ze meegraaien uit Oostende. (AN)