Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse dendert over zwak Deinze
Ronny anthonis

Lierse nam zaterdagavond meer dan vlot de maat van het Deinze van coach René Verheyen. De thuisploeg kwam heel snel al 2-0 voor en maakte ook nog een derde voor de rust. Een zwak Deinze kon de titelkandidaat op geen enkel moment bedreigen.

Lierse begon furieus aan de wedstrijd met vier doelrijpe kansen in het eerste kwartier. Cavens miste door een goeie redding van doelman Vandemoortele op aangeven van Radzinski. Na iets meer dan tien minuten spleet Cavens de Deinze-verdediging met een mooie pass op Radzinski, de Canadees bleef kalm, omspeelde de doelman en legde zijn eerste voor Lierse tegen de netten. Die twee leken elkaar gevonden te hebben want vijf minuten later verstuurde Cavens weer een lange bal over 40 meter, Radzinski nam hem knap mee en schoof zijn tweede van de avond binnen. Het werd ook nog 3-0 voor de rust, Abdel Wahed kreeg tijd om aan te leggen en trapte vanop de rand van de zestien de bal onhoudbaar binnen.

Lierse domineerde en Deinze liet zich na de vroege achterstand helemaal uittikken. Het enige wapenfeit van Deinze voor de rust was een kans voor Deschacht, die bij een snelle uitbraak echter teveel tijd nodig had en zijn kans teniet zag gaan door de teruggekomen Seth de Witte.

Het maakte de tweede helft zo goed als overbodig. De thuisploeg bleef de wedstrijd rustig domineren. Kansen kwamen er nog voor Radzinski, De Graef en Wahed, Deinze-doelman Vandermoortele verhinderde echter dat de score hoger opliep. Ook Cavens liet zich nog nadrukkelijk opmerken, zijn poging strandde op de paal. Deinze loerde wel op de counter maar die kwam er niet uit. Toch kwam De Falco nog dicht bij een doelpunt, Kujovic stond goed in de lijn van de bal om het gevaar te wijken. Cousin trapte de bal wel tot achter de Lierse-doelman, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Een opmerkelijke bijrol was nog weggelegd voor invaller Wisdom Agblexo. Hij dribbelde zich voorbij drie verdedigers, omspeelde ook nog mooie doelman maar slaagde er nog in de bal vanop een halve meter voor doel nog op de enige Deinze-verdediger te trappen die op de doellijn stond.

Na de match toonde Deinze-coach René Verheyen zich heel ontgoocheld in zijn ploeg. “We missen hier twee basisspelers, maar dat mag geen excuus zijn, we liepen constant achter de feiten aan. We hebben heel weinig laten zien, buiten twee halve kansen van Deschacht."

Lierse-trainer Helleputte toonde zich na de match opgetogen over de eerste thuiswinst van zijn team. De trein van Lierse lijkt na twee ruime overwinningen op rij stilaan onder stoom te komen, al moet wel worden gezegd dat de tegenstand ontstellend zwak was. (AN)