rwdmRWDM
Luik FC
1-1
2-1
3-1
Datum: 18/10/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels zet scheve situatie recht
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels zet scheve situatie recht
Foto: © SC

Na de makkelijke zege op Namur ging het zaterdagavond iets moeilijker voor FC Brussels. Liège klom al snel op voorsprong en hield die voorsprong tot in de tweede helft vast. Nadien beslisten twee Brusselse klasseflitsen de partij.

De bezoekers begonnen het beste aan de partij, en dat resulteerde in enkele vrije trappen en hoekschoppen. Bij eentje daarvan was het ook raak: de bal geraakte niet weg, en de daaropvolgende voorzet van Canale werd aardig binnengekopt door Guillaume Legros (0-1). Brussels was aangeslagen, en kon niet meteen voor veel doelgevaar zorgen. Liège speelde erg compact en brak af en toe gevaarlijk uit op de counter. Bij eentje daarvan klopte Toyes ei zo na z'n eigen doelman. In het laatste kwartier kwam Brussels dan toch meer opzetten: Sanogo kreeg een zeer goeie kans na veel geharrewar voor het doel van Govoni, maar de bal wou er niet in, net als een traag afstandsschot van Tohoua, dat tegen de paal ging.

Brussels schoot na de rust snel uit de startblokken: Culek kwam centimeters tekort om een vrije trap van Fellahi binnen te tikken. Ook Lutula kreeg een goeie kans toen hij de zestien inkwam en zijn man dribbelde, maar zijn schot zoefde over doel. De bezoekers leken de druk echter te overleven, maar net toen niemand het verwachtte dribbelde Sanogo twee verdedigers en plaatste de bal knap in doel (1-1). "Dat kan ik ook", moet Zola gedacht hebben, en ook hij rondde een fantastische individuele actie af met een doelpunt (2-1). Wat later kreeg Fellahi op de counter dé kans om de partij volledig te beslissen, maar zijn schot ging voorlangs. In de slotminuten was het dan toch raak, toen Sanogo opnieuw op wandel ging, gestopt werd, en Fellahi de rebound maar binnen te schieten had (3-1). Even voordien was Brussels wel goed weggekomen, toen de ingevallen Voss ei zo na voor de gelijkmaker zorgde, maar Phibel redde de bal op de lijn. Al bij al een verdiende zege voor een technisch superieur Brussels, dat zich zo voorlopig naast Tienen op de tweede plaats nestelt.