stvSTVV
dooFC Doornik
1-0
1-1
2-1
Datum: 18/10/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stayen
STVV in de slotminuut voorbij Doornik
De Nijs Michael
| 0 reacties
STVV in de slotminuut voorbij Doornik

Sint Truiden is momenteel niet te stuiten in de tweede klasse. Gisteren ging Doornik voor de bijl op Staaien, al had de thuisploeg het zeker niet onder de markt met de bezoekers. Uiteindelijk bezorgde Euvrard STVV in de slotminuut drie punten.

Sint Truiden moest aanvankelijk het spel ondergaan in de topper tegen Doornik. Er was een goede doelman Mignolet nodig om de bezoekers van het openingsdoelpunt te houden. Eerst had de sluitpost een superredding in huis op een poging van Dorizon en vlak voor de rust kon hij een kopbal van Olungu nog van de lijn halen. Tussendoor had STVV wel een ultieme kans op een doelpunt laten liggen nadat Desire Sidibi onderuit had gehaald binnen de zestien meter. Cantaluppi schoot de strafschop echter over. 

Na de rust kwam STVV beter voor de dag. De thuisploeg ging voor de overwinning en werd daarvoor beloond na 65 minuten. Het was Chimedza die de bezoekende goalie het nakijken gaf. De Limburgers leken hun schaapjes op het droge te hebben, maar dat was buiten Annijs gerekend, hij kopte drie minuten voor tijd de gelijkmaker op het bord. STVV nam echter geen vrede met één punt en ging nog voluit voor de overwinning. Eén minuut voor tijd leverde dat ook resultaat op, het was Euvrard die de winning-goal op het bord kon zetten. Zo blijft STVV uiteraard aan de leiding in de tweede afdeling, Doornik zakt terug naar de zesde plaats.