Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Cousin schenkt Deinze belangrijke overwinning
Kevin Pieters

Sneeuwval boven het Van De Wielestadion zaterdagavond. Deinze gaf O. Charleroi partij, een wedstrijd die van start ging met een half uur vertraging maar voor de thuisploeg eindigde met een nipte overwinning: 2-1.

De wedstrijd kon eigenlijk niet slechter beginnen voor Deinze. De eerste actie van de bezoekers was meteen raak. Doelman Van de Moortele keert nog een eerste poging van Sbaa maar de vrijstaande Steens kan de rebound makkelijk voorbij de doelman schieten: 0-1. Een rampscenario wordt vermeden wanneer Steens kort na zijn openingstreffer de 0-2 rakelings naast schiet. Pas na twinitg minuten steekt de thuisploeg de neus aan het vester. Deschacht geraakt echter niet voorbij de Waalse doelman. Net na het halfuur opnieuw een tegenslag voor de thuisploeg als Weydisch het veld moet verlaten met een spierscheur. Het is voor beide ploegen ploeteren tot aan de rust. O. Charleroi lijkt het minst last te hebben van het besneeuwde veld. Na het halfuur krijgt de thuisploeg een verdiende strafschop wanneer Velghe neergehaald wordt in de grote rechthoek. Cousin (foto) zet de elfmeter feilloos om: 1-1. Het spel is nog maar net hervat als Cousin een terugspeel weet te onderscheppen en de thuisploeg op voorsprong brengt: 2-1. De wedstrijd had beslist kunnen worden, was het niet dat Deschacht opnieuw een reuze kans net voor rust de nek omwringt.

Na de rust is het wachten tot op het uur wanneer de bezoekers meer dreiging in hun spel leggen. Deinze wacht af en hoopt op de couter toe te kunnen slaan. In de 70ste minuut lukt dit opnieuw bijna, maar Deschacht heeft zijn dagje niet. Zijn kans belandt op de doelpaal en Kabeya mist de rebound door een uitschuiver. Maar de bezoekers slagen er niet in om Deinze van een tweede thuiswinst te houden.  Net voor affluiten toch nog een domper op de feestvreugde als Cousin geblesseerd het veld moet verlaten na een gemene fout. Deinze houdt drie gouden punten thuis en heeft opnieuw wat uitzicht op een plek buiten de gevarenzone. Het nadert zelfs tot op drie punten van een elfde plaats.