Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse zet ook OHL opzij en nadert op STVV
Ronny anthonis

Lierse had zaterdagavond weinig problemen met OH Leuven. Na een slordige wedstrijd waarin de thuisploeg teveel kansen liet liggen werd het 3-1. De Pallieters naderen zo tot op drie punten van leider STVV dat alweer punten verloor.

De wedstrijd begon zenuwachtig met een Leuven dat vooral geen doelpunt wilde tegenkrijgen. Na twintig minuten brak de wedstrijd dan helemaal open als gelegenheidsmiddenvelder Bojovic op pass van Radzinski in de zestien opdook en werd neergelegd. Ervaren rot Dugardein werd hierop met rood van het veld gestuurd, de bijhorende strafschop werd door Cavens omgezet. Leuven, dat aanvallend onthoofd werd door de schorsingen van Vanderbiest en Vansteenbrugghe, werd dan helemaal op de eigen helft gedrukt. Lierse kwam alsnog aan opgelegde kansen maar werd zelf bijna op de counter gepakt. Zahiri kwam alleen voor Lierse-goalie Kujovic maar die schudde een knappe reflex uit de mouwen. Ook aan de overkant eiste de doelman een hoofdrol op, Ruttens hield Radzinski van een gemaakte goal.

De tweede helft viel al snel in een beslissende plooi toen Cavens alweer een bal tegen de netten kon prikken. Toch ging de thuisploeg wederom slecht met de voorsprong om en dat resulteerde in een mooie tegengoal. Nwadikwa maakte een avondwandeling van een zestigtal meter, alles en iedereen voorbij en de bal achter Kujovic in doel geplaatst, een sollicitatie voor doelpunt van het jaar. Twintig minuten voor tijd dreeg het noodlot voor Lierse toe te slaan als Ruytinx plots veel ruimte kreeg, Tshiala kon echter net op tijd de meubelen redden. De thuisploeg was niet onder de indruk en belegerde het Leuvense doel met een resem gemiste kansen tot gevolg. De ingevallen Chokry wist het doel tot twee keer toe zelf niet te vinden maar gaf wel assist op de uiteindelijke 3-1 van Radzinski.

Met het gelijkspel van STVV is de slogan 'samen kampioen' plots wel een stukje meer mogelijk. Opmerkelijk is nog dat Lierse op een bepaald moment maar liefst 12 punten achterstand had op de autoritaire leider! Ook in de marge krijgt Cavens nog een eervolle vermelding, hij scoorde steeds in nu al negen competitiewedstrijden op rij.