Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Davy Oyen zet United op weg naar zege
Niels Hendriks

Davy Oyen zette in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen zijn KVSK United met twee doelpunten op weg naar de zege. De Noord-Limburgers versloegen Olympic Charleroi met 3-0 en wonnen zo nog eens na zes wedstrijden zonder zege.

De thuisploeg begon het best aan de partij en op het uur klom het ook op voorsprong. Davy Oyen, die voor het eerst aan de aftrap kwam na een spierscheur, zette de 1-0 op het bord. Nog voor rust kon diezelfde Oyen vanop de stip de 2-0 scoren nadat Ketting gehaakt werd in het strafschopgebied.
Ook na rust was United de betere van een erg matig Charleroi. Het eerste echte gevaar van de bezoekers kwam er dan ook pas op het uur. Een knap schot van Sbaa werd uitstekend gepareerd door Sengier, die zijn contract bij United overigens verlengde voor 2,5 jaar. Toch was het United dat de score verder kon uitdiepen, Ketting legde de bal panklaar voor Caramazza die maar binnen te duwen had, 3-0.
KVSK United won zo over verdiend van een zwak Charleroi. De manschappen van David brachten nog lang niet wat van hen verwacht kan worden, maar het toonde wel de goede mentaliteit om achteraan het klassement weg te geraken.