Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse stuurt Antwerp wandelen
Ronny anthonis

Lierse heeft gisteren in eigen huis brandhout gemaakt van streekgenoot Antwerp. Het werd uiteindelijk 4-1. Een terechte overwinning met weliswaar overdreven cijfers.

Lierse begon meteen aanvallend aan de wedstrijd en kon ook enkele keren dreigen echter zonder al te gevaarlijk te zijn. Antwerp kwam geleidelijk aan in de wedstrijd maar echte grote kansen kwamen er langs beide zijden niet. Op het kwartier bracht Garry de Graef de thuisfans in vervoering. De ex-Antwerpspeler zette zelf de actie op met Cavens, die laatste legde de bal mooi af en de Graef krulde de bal met zijn mindere voet mooi achter Ristovic in doel. Niet veel Later kreeg Lierse-verdediger Seth de Witte een uitgesproken kans op de 2-0, hij was echter te verrast en het schot mistte alle richting. Wederom bleef de wedstrijd goed over en weer gaan maar ook na de 1-0 kon geen van beide ploegen echt overtuigen en was het wachten op een betere tweede helft.

De thuisploeg had het niet makkelijk tegen een gezond agressief spelend Antwerp. Uiteindelijk loonde dat ook als Kemonge een uiterst moeilijke bal meteen met een enig mooie volley tegen de netten wekte. Antwerp drukte door maar het doelpunt viel aan de overkant. De bij rust ingevallen Samir bracht Lierse 2-1 voor nadat Radzinski mooi de buitenspelval omzeilde. De Canadees kon zelf schieten maar verkoos te passen op Samir die beheerst kon afwerken. Een gouden wissel zo bleek want de Egyptenaar maakte met een subtiele baltoets op assist van landgenoot Wahed de 3-1. Uiteindelijk tekende Radzinski nog voor de overdreven 4-1, een verdiende overwinning met licht overdreven score gezien het spelbeeld.