Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stayen
Sint-Truiden vlot voorbij Hamme
Mario Lelievre

De Kanaries passeren vlotjes Hamme en blijven zo met drie punten voorsprong het klassement aanvoeren in de Exqi League voor Lierse dat Antwerp met dezelfde 4-1 cijfers versloeg.

De Kanaries wonnen gisteren vlotjes met 4-1 van Vigor Wuitens Hamme. Jonathan Wilmet opende al na zes minuten de score voor STVV. Goed tien minuten later schiet diezelfde Wilmet vanuit een scherpe hoek maar net voorlangs. Even voor het half uur maakt kersverse Kanarie Wim Mennes er met zijn eerste doelpunt voor STVV 2-0 van. Geel blauw nu helemaal op dreef en met 37’ minuten op de klok weet ook Ibrahim Sidibé nog eens een goaltje mee te pikken. Vijf minuten voor de rust laat Hamme toch nog eens wat tegenstand voelen maar Simon Mignolet tikt de vrijschop van de bezoekers in hoekschop.

Na de koffie spelen de Kanaries gewoon rustig hun wedstrijd verder uit. Met nog vijf minuten te gaan scoort Koen Van Der Heyden de eerredder voor Hamme, 3-1. Meteen na het doelpunt van de Wuitens valt Kurt Weuts in en maakt zo zijn debuut voor de Kanaries. In de toegevoegde tijd maakt Sander Debroux er met een knappe volley nog 4-1 van.