Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United niet voorbij Luik
Niels Hendriks

KVSK United is op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel geraakt tegen FC Luik. United kwam erg snel op voorsprong via Brouwers, maar na rust bracht Legros Luik verdiend op gelijke hoogte.

De thuisploeg kon niet beter aan hun eerste partij van het jaar beginnen. Na amper twee minuten kon Davy Brouwers een voorzet van Caramazza binnenduwen, 1-0. Toch stond het al bijna onmiddellijk 1-1, maar Kinet zag zijn schot net naast belandden. Luik nam de overhand en na 20 minuten dacht Buvens de gelijkmaker gescoord te hebben, het doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel. Op het halfuur trof Van den Brandt de paal, weer pech voor Luik. Vlak voor rust kwam Legros nog dichtbij de 1-1, maar zonder succes. Luik kwam wel goed weg toen dezelfde Legros zich revancheerde op Stassin met een kopstoot, vreemd genoeg kwam hij hiervoor met geel weg.
Na rust waren de bezoekers trefzekerder, op het uur kon Jean-Sébastien Legros op voorzet van Guillaume Legros de verdiende 1-1 binnentrappen. United kon alleen dreigen via Caramazza, maar zijn schot werd gered door doelman Govoni. Nadat Ketting na een uur vervangen werd, moest ook Caramazza een kwartier voor tijd het veld verlaten. Zijn vervanger, Guy Dufour, pakte al onmiddellijk rood voor natrappen.  Beide ploegen kregen nog de mogelijkheid om de volle buit te pakken. Maar het bleef 1-1, een terecht uitslag. Ref Cosco trok overigens acht keer geel en één maal rood in deze partij.