Datum: 07/09/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse zwaar onderuit tegen RFC de Liège
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse zwaar onderuit tegen RFC de Liège
Foto: © SC

RFC de Liège heeft titelkandidaat Lierse een eerste fikse tik uitgedeeld. De Luikenaars kwamen op het veld van Lierse winnen met 1-4. De promovendus laat de Pallieters achter met 4 op 9. Luik van zijn kant heeft zijn start in Tweede Klasse niet gemist.

De partij begon gezapig met bij momenten een felle wind die het spelen moeilijker maakte.  De eerste kans kwam er pas na een kwartier maar leverde wel meteen een doelpunt op. Canale kreeg de bal op de rand van de rechthoek aangespeeld en knalde via de lat de 0-1 onhoudbaar binnen.  Lierse kwam er pas na een half uur spelen door en kreeg meteen enkele goeie kansen. De beste kans werd door Chris Janssens vanop 25 meter snoeihard op de kruising geknald. Net voor rust kreeg De Witte voor Lierse nog een reuzekans maar een knappe ultieme reflex van doelman Govoni hield de thuisploeg van de gelijkmaker.
 
Ook in de tweede periode ging Lierse op zijn elan door maar weer was het Luik dat de wet ging dicteren en nog een keer scoorde uit de tegenprikken. De 0-2 hing in de lucht en kwam er dan ook. Na een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet verkeken zowel doelman Kujovic als de Lierse-verdediging zich compleet. Zo werd het wel heel makkelijk voor Legros om de dubbele voorsprong op het bord te zetten. Trainer Helleputte schoof daarop Chris Janssens naar de voorlinie om met de lange bal te werken. Na enkele minuten had die zet al succes toen Wisdom zijn eerste voor Lierse op voorzet van Cavens kon binnentikken. Even daarna mocht Luikenaar Kinet gaan douchen op aangeven van de lijnrechter nadat hij een vermeende kopstoot aan Cavens gaf. Zijn woede was terecht, Cavens liet zich wel heel makkelijk vallen op de reactie van Kinet. 
 
De druk van Lierse hield aan in een stevigslotoffensief maar het had het geluk niet aan z’n zijde wanneer De Witte op de paal kopte, ook twee pogingen van de Graef vonden de achterkant van het doelnet niet. Aan de overkant was de aanval wel veel productiever. In de slotfase konden Kris Buvens en Papi Kimoto de score nog uitdiepen tot 1-4. Licht overdreven score maar de zelfverklaarde titelkandidaat speelde wederom een draak van een wedstrijd. RFC Luik schuift op zijn beurt wel mooi mee in de subtop.