SK Ronse
antAntwerp
1-0
2-0
Datum: 07/09/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Orphale Cruckestadion
Ronse opnieuw te sterk voor Antwerp
Kevin Pieters
| 0 reacties
Ronse opnieuw te sterk voor Antwerp

De Greatold kreeg enkele weken na de uitschakeling in het bekertreffen tegen Ronse zondagmiddag de kans om sportieve revanche te nemen. Stamnummer één maakte de verplaatsing naar Ronse op zoek naar de drie punten, maar kwam van een kale reis terug.

Antwerp begon zeer zwak aan de eerste periode en voetbalde amper een kans bijeen. Het Antwerpse middenveld kon haar stempel niet op de wedstrijd drukken. Het was vooral Ronse dat zich in positieve zin liet opmerken met o.a. Guelsifi, Delie en Essikal. De beste kans in de eerste helft was dan ook logischer wijze voor de thuisploeg, maar Ristovic kon met een redding een doelpunt voorkomen. Ook de rebound van de inglijdende Delie werd nog weggewerkt.

De bezoekers kwamer gretiger uit de kleedkamers en dit resulteerde in een grote kans voor De Vriese. Zijn schot belandde echter op de paal. Maar de opflakkering leek van korte duur want in de 54ste minuut gaf Antwerp-verdediger Fränkel teveel ruimte aan Delie die makkelijk wist binnen te koppen en Ristovic voor een eerste keer klopte. Op het uur kreeg Antwerp opnieuw een tegenslag te verwerken nadat Van Hemert, volgens de referee, aan de noodrem trok net buiten de zestien. Rood voor de verdediger en Antwerp moest met tien man verder. Ronse kreeg daarna via De Broyer nog een reuze kans op de 2-0, maar Ristovic behoedde zijn ploeg van een grotere achterstand. Tot in de slotminuut, dan brak Delie door de buitenspelval en diepte hij de score toch uit: 2-0 en Antwerp een tweedemaal door Ronse uitgeteld.

In tegenstelling tot Ronse mist Antwerp met vijf op twaalf zijn competitiestart en met drie toppers in het vooruitzicht zal de Greatold zich snel moeten herpakken.