rwdmRWDM
ohlOH Leuven
0-1
4' Ivica Jarakovic (pen)
1-1
Datum: 07/09/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels sleept puntje in de wacht
T. Coremans
| 0 reacties
Brussels sleept puntje in de wacht

FC Brussels heeft zich na de uitschuiver op het veld van Waasland niet helemaal kunnen herpakken. De Brusselaars keken bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand op. Culek bracht een kwartier voor tijd de thuisploeg alsnog langszij tegen OHL.

Het jonge seizoen zorgde vooral aan de kant van de bezoekers voor kommer en kwel. Na een zwakke competitiestart van de Leuvenaars hield ook Rudy Cossey het na enkele interne conflicten voor bekeken. Zijn opvolger, kersvers hoofdtrainer Marc Wuyts, stond meteen voor de moeilijke opdracht om in Brussel wat te gaan rapen. Net dat FC Brussels dat vorig seizoen in de beker werd gewipt door Oud-Heverlee Leuven. De Brusselaars vertoefden toen nog in de hoogste afdeling. Zola Matumona, één van de hoofdrolspelers vorig seizoen in de soap rond FC Brussels, was er niet bij vanwege interlandverplichtingen.

De Brusselaars leken onvoldoende gewaarschuwd na de vorige verloren ontmoetingen met OHL. Al na zeven minuten wees Stéphane Breda resoluut naar de stip na een onnodige overtreding. Jarakovic nam het cadeau in ontvangst en schoot de bezoekers vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De thuisploeg dreigde maar de Leuvenaars beefden amper. OHL liet de tegenstander niet in zijn spel komen en dat zorgde voor bijhorende frustraties. Drie spelers bij de thuisploeg pakten een vroege gele kaart en werden al vroeg belemmerd om vrijuit te kunnen gaan.

2000 trouwe fans zagen veel inzet maar te weinig geestdrift om de wedstrijd te laten openbarsten. OHL leek goed om te gaan met de voorsprong. Het diepgewortelde probleem waarmee FC Brussels vorig seizoen kampte liet zich ook op deze regenachtige namiddag gelden. Voetballen was geen probleem voor de thuisploeg maar zonder diepgang lukte ook in tweede klasse geen doelpunten. De jongens van Marc Grosjean scoorden tot nu toe een enkel doelpuntje per wedstrijd wat vandaag al zeker niet genoeg zou zijn voor de volle buit.

Na de pauze trok de Brusselse landmacht met nieuwe moed ten strijde. Grosjean hield het vertrouwen in de startende elf en hoopte alsnog het tij te keren. OHL speelde sterk georganiseerd en kon enkele malen gevaarlijk dreigen. Isa Izgi toonde zich een waardige vervanger voor Olivier Werner. De Leuvense topspits Bjorn Ruytinckx werd nauwelijks in een aanval betrokken waardoor het Brusselse doel opzoeken uitermate moeilijk was.

Grosjean bracht Geoffrey Cabeke voor Aurelien Coppin, een verdediger voor een aanvaller, waardoor Lutula en Sanogo aanhoudende druk op de Leuvense verdediging konden zetten. FC Brussels rekende op een eindoffensief en dat vertrouwen werd werkelijkheid. De mee opgekomen Richard Culek mocht na een nalatigheid in de bezoekende afweer de gelijkmaker tegen de touwen duwen. Met nog een kwartier op de klok leken beide teams zich tevreden te stellen met een puntje. FC Brussels hield de gemiddelden gestaafd en scoorde andermaal een doelpuntje in de wedstrijd. De bezoekers speelden allesbehalve op volle kracht. Het vertrek van enkele noemenswaardige figuren zit daar allicht voor iets tussen.