Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Luc Varenne
Doornik pakt leiding na winst tegen Eupen
De Nijs Michael

Doornik is de nieuwe leider in tweede klasse, de club won thuis nipt van Eupen en springt zo over Tienen naar de kop van de rangschikking. De club uit de suikerstad kan deze middag wel opnieuw over Doornik springen, als Tienen wint van Deinze.

Doornik kon in de openingsfase geen afstand nemen van de bezoekers, maar na 21 minuten besloot Langueh om de thuisploeg een handje toe te steken. De speler van Eupen verschalkte zijn eigen doelman: 1-0. Doornik leek af te stevenen op een simpele overwinning, want nog voor de rust scoorde Dorizon een tweede doelpunt voor de thuisploeg. Beide ploegen gingen dus de rust in bij een 2-0 stand in het voordeel van de thuisploeg.

Doornik had weinig moeite om de dubbele voorsprong op het bord te houden, tot 20 minuten voor tijd. Dan scoorde Mombongo de aansluitingstreffer. Doornik kreeg het warm, maar hield stand. Drie minuten voor tijd kon Dorizon de zege vanop strafschop veiligstellen. Eupen scoorde in de blessuretijd nog tegen via Molnar, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet meer. Het bleef dus 3-2, daardoor neemt Doornik voorlopig de koppositie over van Tienen.