Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Diaz Arena
Kustploeg klopt United in laatste minuut
Niels Hendriks

In een aangename partij voetbal aan de kust heeft Oostende de bezoekers van KVSK United verslagen. KVO scoorde de winnende 2-1 pas in de laatste minuut.

Bij KVSK United debuteerde de 17-jarige doelman, Jelle Eyckens. Dit United begon ook het best aan de partij en kon dreigen via Caramazza en Stassin, beide ex-Oostende. Op het halfuur troffen beide ploegen het doelkader. Frederix trapte tegen de paal voor United, Gueï zag zijn lob op de deklat belandden. Vijf minuten voor rust was het wel raak, Stassin trapte een vrije trap perfect in de rechterhoek voorbij doelman Van Ryckeghem, 0-1.

Vroeg in de tweede helft klom Oostende terug op gelijke hoogte. Gueï knikte een voorzet van Mokulu binnen. Tegen het einde van de partij ging United op zoek naar de drie punten, ondermeer de ingevallen Vanaken was een paar keer dichtbij de 1-2. Toch kregen de Limburgers nog het deksel op de neus. Na balverlies in de eigen zestien kon invaller Laleman de 2-1 tegen de netten trappen in de laatste minuut van de wedstrijd.