Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade communal des Bas-prés
Lierse blijft op gelijkspel steken in Namen
Ronny anthonis

Namen en Lierse speelden zondagmiddag gelijk in een spannende partij. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong maar het was nota bene ex-Namenaar Petar Bojovic die Lierse steeds langszij hielp. Tussendoor kreeg Cvetkovic van Namen nog rood.

Thomasz Radzinski debuteerde meteen in de basis bij Lierse dat na een schamele 4 op 9 dringend een overwinning zocht. Die opdracht liep niet van een leien dakje want al na 20 minuten werden de Pallieters koud gepakt door Blagus die de bal maar voor het intikken had. Lang mocht de vreugde want luttele minuten later kwam Lierse op gelijke hoogte. Petar Bojovic knalde de bal vanuit de tweede lijn staalhard tegen de netten. De beste kansen bleven echter voor de thuisploeg. Benayem kon daar bijna één van verzilveren maar zijn strafschop belandde op de paal. Tien minuten later was het wel raak voor Namen. Diezelfde Benayem werd alleen voor Kujovic gebracht, de Lierse-doelman had geen verhaal tegen de mooie stifter.

Na rust liet Radzinski zien dat hij ook nog meespeelde maar zijn schot trof de paal. Niet veel later stak de Canadees weer zijn neus aan het venster met een lobje maar de bal ging naast. De bezoekers kregen ook nog hulp van scheidsrechter Potts die Cvetkovic een tweede gele kaart gaf. Het spel ging goed over en weer maar het was wel Lierse dat kon scoren via alweer Bojovic. Een stevig slotoffensief was wat volgde maar de Pallieters bleken vooral onmondig in de afwerking.

Zo bleef het 2-2, Namen laat Lierse achter met een 5 op 12 dat gerust mag spreken over een gemiste seizoensstart.