Datum: 11/01/2014 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kuipje
Westerlo pakt tweede periodetitel en verstevigt leidersplaats
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Westerlo pakt tweede periodetitel en verstevigt leidersplaats
Foto: © SC

Westerlo heeft een nieuwe stap gezet richting promotie. De troepen van Dennis Van Wijk veegden Virton met 5- 0 van de mat en pakken zo de tweede periodetitel. Bovendien is Westerlo na de nederlaag van Eupen afgetekend leider in de tweede klasse.

Robby Morren in Westerlo

'Yes, we can', zo lazen we op een affiche aan het themacafé waarop een feestje voor de tweede periodetitel werd aangekondigd. En of het een feestje werd in Westerlo. Dennis Van Wijk kon zijn sterkste elf tussen de lijnen brengen: Annys en Macdonald liepen er weer bij. Indrukwekkend, zo mogen we de start van Westerlo noemen. Al na 13 minuten prijkte er een 3-0 voorsprong voor de Kemphanen op het scorebord. Virton was werkelijk nergens.

Verschroeiende start

Al in de eerste minuut krulde Trossard een bal maar net over. Na vier minuten verlengde Annys een vrije trap van Molenberghs in doel. Vier minuten later stuurde Lecomte Macdonald weg. De spits plaatste de bal in de verste hoek. In minuut dertien haalde Macdonald de achterlijn en bediende Lecomte die er 3-0 van maakte. Dennis Van Wijk balde de vuisten. Ondertussen was Virton één keer heel gevaarlijk maar doelman Van Langendonck haalde de bal -niet zonder risico- uit de voeten van Molnar.

De competitieleider nam wat gas terug en we kregen een intermezzo met veel middenveldspel. Toch toverde Macdonald met zijn tweede treffer van de avond nog voor de pauze de 4-0 op het bord. Virton kreeg de bal niet weg uit de eigen zestien en de aanvaller lag op de loer. Op slag van rust knutselde de thuisploeg nog een hele mooie aanval in elkaar waarbij Macdonald Trossard aanspeelde. De huurling van Genk nam de bal in één tijd op de slof maar de vuisten van Di Gregorio voorkwamen de forfaitscore.

Forfaitscore

We vreesden voor een overbodige tweede helft met de 4-0 ruststand maar beide ploegen bleven er voor gaan. Na dik tien minuten had Virton de aansluitingstreffer bijna beet, Van Langendonck was geklopt op het schot van Kehli maar de bal strandde op de paal. Er stond geen maat op de Kemphanen. De pas ingevallen Cools kopte de 5-0 halfweg het tweede bedrijf binnen. 

Ondertussen mocht ook de 20-jarige Brandon Deville, tot het einde van het seizoen gehuurd van Ajaccio, zijn debuut in het gele shirt van Westerlo maken. Hij liet enkele mooie dingen zien. Het slotkwartier werd uiteindelijk een maat voor niets.

Westerlo zet 2014 fantastisch in. Niet enkel zijn de geelhemden nu al zeker van een plaats in de eindronde, door de nederlaag van Eupen vergroot de competitieleider zijn voorsprong tot 4 punten.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Maertens Birger 90' -
Trossard Leandro 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Lecomte RaphaëlA 90' -
Paulussen Laurens 90' -
Vanthournout Jeroen 90' -
Geudens Kevin 90' -
MacDonald Sherjill ⚽ ⚽ A 65' -
Molenberghs Jarno A 60' -
Annys Maxime 52' -
Vanlangendonck Koen 90' -
  Bank G Beoordeel
Janssens Philippe 38' -
Cools Jens 30' -
Deville Brandon 25' -
Rentmeister Jeffrey -  
Cordier Michaël -  
Ruiz Jaime Alfonso -  
Nwanganga Kennedy -  

Virton Virton

  Speler G Beoordeel
Di Gregorio Francesco 90' -
Kehli Samy 83' -
Etienne Joannes 90' -
Molnar Gregory 66' -
Blaise Guy 90' -
Menèssou Arsène 90' -
Croizet Yohan 45' -
Focki Valentin 90' -
Zimmer Pierre   90' -
Thiam Demba   90' -
Delaby Romain 90' -
  Bank G Beoordeel
Yéyé Jordann 45' -
Cornet Mathieu 24' -
Dufour Yohan 7'  
Rabotteur Gary -  
De Almeida Mayron -  
Compas Julien -  
Lesquoy Thibaut -  
Herbeleef Westerlo - Virton

Vooraf