Reactie Van Wijk hecht weinig belang aan gewonnen periodetitel

Robby Morren
Robby Morren
| 16 reacties
Van Wijk hecht weinig belang aan gewonnen periodetitel
Foto: © SC

Dennis Van Wijk heeft met Westerlo de tweede periodetitel op zak gestoken na een indrukwekkende 5-0 zege tegen Virton. De coach blijft benadrukken dat de titel het doel is. "Dat Eupen verloor is heel goed nieuws voor ons."

Robby Morren in Westerlo

"Voor de match waren we er toch niet 100% gerust in. We hadden Virton uitvoerig gescout en we hadden veel respect voor hen. Wat wel geruststellend was voor mij als coach is dat uit de testen bleek dat de jongens er fysiek op vooruit zijn gegaan."

"Na dertien minuten stonden we al 3-0 voor, een betere start kan je natuurlijk niet wensen. In de ganse wedstrijd heeft Virton twee kansen gehad en voor de rest was het alles Westerlo wat de klok sloeg", stelde Van Wijk vast.

Periodetitel niet zo belangrijk

Westerlo heeft de tweede periodetitel binnen maar dat lijkt bijzaak te zijn voor de oefenmeester die vol voor de titel wil gaan. "We hebben voor deze wedstrijd bewust niet gesproken over de periodetitel maar over de leidersplaats. Eupen heeft verloren, dat is natuurlijk heel goed nieuws voor ons. We staan nu 4 punten los maar we blijven er rustig onder. De wedstrijd tegen Sint-Truiden volgende week is alweer heel belangrijk."

Van Wijk gelooft dan ook niet dat de periodetitel ervoor zal zorgen dat de spelers wat nonchalanter gaan voetballen. "De jongens zijn enorm gretig. Er wordt op een heel hoog niveau getraind en daar plukken we de vruchten van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties