Reactie Van Langendonck: "Westerlo moet blijven winnen"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Van Langendonck: "Westerlo moet blijven winnen"
Foto: © SC

Westerlo heeft de tweede periodetitel binnengehaald maar dat zorgt niet voor euforie in het Kuipje. Integendeel, elke speler wil voluit voor de de titel gaan. Dat beklemtoont ook doelman Koen Van Langendonck.

Door Robby Morren

"Indrukwekkend", zo omschreef de bezoekende coach Defays die met Virton zaterdagavond met forfaitcijfers huiswaarts moest keren. "Ik had niet verwacht dat we het jaar zo goed zouden inzetten maar voor de winterstop hadden we ook al enkele keren snel gescoord. Toen gingen de volgende kansen niet binnen en zaterdag lukte dat wel. Na 13 minuten stond het 3-0 en daarna hebben we heel volwassen gespeeld. Het werd 5-0 en we hebben bijna niets weggegeven", analyseerde Van Langendonck.

"We staan bovenaan en dat is top natuurlijk. Eupen verloor maar daar moeten wij niet naar kijken. Als wij 2 keer verliezen, kan het alweer anders zijn. Wij moeten zorgen dat we blijven winnen. Deze overwinning brengt een mooi gevoel mee bij ons maar ook bij de supporters en daar moeten we het voor doen, iedere week opnieuw."

Eindronde is al een zekerheid

"Westerlo heeft de ambitie om voor de titel te gaan. Als het niet zou lukken en je eindigt als tweede of derde heb  je sowieso een eindrondeticket. We wonnen en we hebben die prijs nu op zak, dat is alleen maar mooi meegenomen. Het is een zekerheid die we nu hebben."

Bekerreturn op Lokeren

"In de Beker is het voor ons nog mogelijk. In de heenwedstrijd hebben wij ook kansen gehad om te winnen. Ik denk niet dat we kansloos zijn, we hebben thuis twee eersteklassers kunnen uitschakelen. Het zal een ander verhaal zijn want op Lokeren is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Als we spelen zoals tegen Virton, weet je nooit. Lokeren zal de wedstrijd snel proberen te beslissen, zeker omdat ze thuis spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties