Datum: 06/11/2016 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: King Power at Den Dreef
Wat een drama voor Lierse: Pallieters stranden op 5 minuten van de eerste periodetitel
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Leuven

Lierse wint bij OH Leuven, maar Roeselare zorgt voor ware remonte tegen Antwerp

Lierse sluit de herfstvakantie met een kater van formaat af. Na een vroege voorsprong bij OH Leuven en de 1-0 van Roeselare tegen Antwerp roken de Pallieters de eerste periodetitel, tot de West-Vlamingen een heuse remonte inzetten.

Lierse moest winnen aan Den Dreef en koos dan ook meteen voor het offensief. Dat resulteerde in een vroege 1-0. Na een aanval over rechts reageerde Dylan De Belder het snelste. De topschutter uit de Proximus League duwde zijn twaalfde seizoenstreffer al na zes minuten tegen de touwen.

Geen Leuvense reactie

De 1B-reeks was dit jaar al goed voor heel wat attractieve wedstrijden, maar dat kon allesbehalve van deze partij gezegd worden. De bezoekers controleerden, OHL knutselde met moeite een voldragen aanval in elkaar. Een volley van Jeroen Simaeys was een schaars Leuvens lichtpunt in de eerste periode.

"Alleen op nummer één"

Nog voor er een bal getrapt was in de tweede periode veerde de Lierse-aanhang recht. Zelden waren de Lierse-fans zo blij met een goal van rivaal Antwerp. "Alleen op nummer één", galmde door de studentenstad.

De Lierenaren tankten vertrouwen. Een vrije trap van De Belder likte de lat. De poging van Benson kwam nog dichter bij de 0-2, maar ook hij schoot vol op de staak. Leuven zette daar in het eerste kwartier van de tweede helft niets tegenover.

Het mag niet zijn voor Lierse

Tót we aan het uur zaten. Mike Vanhamel zag er niet te best uit op een listige bal van Yannick Loemba. Bij de rebound van Jovan Kostovski stond hij wel miraculeus pal. De match kon nu alle kanten uit, want Lierse vergat het uit te counteren en Kostovski fusilleerde de deklat. De Macedonische spits creëerde nog enkele unieke kansen, maar had het geluk niet aan zijn zijde.

Ondertussen maakte Roeselare op Schiervelde de gelijkmaker tegen de Great Old, en op enkele minuten van het eind ook de 2-1. Alles voor niets dus deze speeldag. De Lierenaren wisten met hun ontgoocheling geen blijf.