Reactie Eric Van Meir legt zich neer bij de verloren periodetitel: "Een dikke proficiat aan Roeselare, als je die reeks neerzet..."

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Leuven
| 7 reacties
Eric Van Meir legt zich neer bij de verloren periodetitel: "Een dikke proficiat aan Roeselare, als je die reeks neerzet..."
Foto: © photonews

Het mocht zondag niet zijn voor Lierse. Hoewel de Pallieters wonnen bij OH Leuven, konden ze de eerste periodetitel niet meer afsnoepen van Roeselare.

"Langs deze weg een dikke proficiat aan Roeselare", opende Eric Van Meir zijn terugblik op de eerste periode. "Als je van je laatste acht matchen er zeven wint, dan ben je de verdiende winnaar van de eerste periode. Voor ons is het sneu dat we met 28 punten te kort komen."

Er is maar één ploeg die het zo lang spannend hield, dat zijn wij

Eric van Meir

De zege op het veld van OH Leuven bracht geen zoden meer aan de dijk. "We waren de enige ploeg die hier voetbalde", ging Van Meir verder. "Ik denk dat mijn verdedigende middenvelders morgen bij de osteopaat langs moeten voor hun nek, met al die ballen die ze over hun zagen vliegen. Mijn twee centrale verdedigers zaten dicht bij een hersenschudding. Dan is het spijtig dat we daar niet voor beloond werden."

Lierse greep uiteraard niet aan Den Dreef naast de promotietitel. "Met de 1 op 6 tegen de Roeselare hebben we het laten liggen. Met een punt thuis was het een ander verhaal. Maar als een ploeg zo'n reeks neerzet, moet je al over goede papieren beschikken om het spannend te houden. Daar is maar één ploeg in geslaagd. Dat zijn wij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties