Volg de match tussen OH Leuven en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Emilio Ferrera kan geen beroep doen op Jeroen Simaeys en Jonathan Kindermans. De jonge Simon Bracke komt zo mee het Leuvense middenveld bevolken. José Riga kiest vooraan dan weer voor twee spitsen: Yagan en Diallo.
1
OH Leuven-Cercle Brugge: 0-0
1
OHL heeft de wedstrijd op gang getrapt. Kunnen de Leuvenaars drie punten pakken tegen Cercle Brugge?
2
Cercle krijgt een vrije trap op een interessante plek, maar daar komt slechts weinig uit. Leuven tracht een snelle tegenaanval te lanceren.
3
Bracke trapt een eerste keer richting doel, maar Casagolda stond buitenspel toen hij de bal aflegde.
6
OHL eist in de beginfase het balbezit op, maar kan nog geen gevaar creëren.
9
Leuven probeert door het Brugse blok te geraken. Houdret zijn kopbal levert geen gevaar op.
13
Weinig gevaar in het openingskwartier. Bracke lanceert Casagolda met een prima bal, maar er komt geen vervolg op de actie.
15
Beide ploegen spelen iets te slordig om aanspraak te maken op een kans. Tabekou mist zijn controle helemaal. Doeltrap voor Lentz.
18
Azevedo tracht zich nog eens door te zetten, maar wordt afgestopt. Beide doelmannen hebben nog geen werk moeten verrichten.
20
Een eerste corner voor OHL. Kan de thuisploeg zo eens dreigen?
21
De corner van Azevedo gaat over iedereen over. Weg gevaar.
22
Er komt halverwege de eerste helft dan toch wat schwung in de partij. Op Brugs gevaar is het nog even wachten, maar de bezoekers krijgen dan toch een corner.
25
Tabekou zet zich goed door op rechts. Casagolda kan net niet bij zijn voorzet, Monteyne loopt de bal buiten.
27
Het Leuvense publiek denkt er ook het zijne van. Telkens wanneer Gillekens de bal raakt, klinkt er sarcastisch applaus op de tribunes.
28
Leuven probeert wel, maar zonder kansen
We zijn ondertussen bijna een halfuur bezig. De fans blijven op hun honger zitten.
30
Cercle komt dan toch eens in de buurt van Gillekens. Het afgeblokte schot van Diallo kan moeilijk een kans genoemd worden.
32

Goal
Doelpunt van OHL afgekeurd!
Lentz kan een uitstekende vrije trap van Azevedo niet klemmen. Tabekou scoort in de herneming, maar de lijnrechter heeft een fout gezien.
35
Cercle is een eerste keer gevaarlijk. Gillekens heeft moeite met het vluchtschot van Diallo. In de herneming heeft de OHL-goalie de bal klemvast. Krijgen we eindelijk een match?
36
Opnieuw een prima vrije trap van Azevedo. De Cercle-defensie staat pal en kopt de bal weg.
38
OHL blijft drukken. Een nieuwe hoekschop voor Azevedo.
39
De Medina gaat te opzichtig in de nek van een Cercle-verdediger hangen. Ref Vermeiren laat zijn fluitje gelden.
41
Nog vijf minuten tot de rust. Er is nu toch wat meer tempo in de match aanwezig.
44
Cercle krijgt een nieuwe hoekschop, maar ook daar komt geen gevaar uit.

Scheidsrechter
Rust
OH Leuven - Cercle Brugge: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
16:45
We gaan rusten met een logische 0-0 stand.
46
Vervangen Guillaume De Schryver
Ingevallen Alhassane Soumah

Cercle heeft bij de start van de tweede helft ook een eerste wissel doorgevoerd.
48
OHL neemt opnieuw het heft in handen. Het is wachten op het eerste gevaar.
50
Bijna de 1-0 voor OHL!
Azevedo snijdt één van zijn vele vrije trappen opnieuw scherp aan. Houdret zijn kopbal gaat net naast de kooi van Lentz.
51
OHL blijft drukken. Opnieuw een hoekschop!
54
 Rode kaart voor Mathieu Maertens

55
Maertens komt te laat met zijn tackle en mag van ref Vermeiren meteen gaan douchen. Cercle moet nog bijna een hele helft met tien verder.
56
De daaropvolgende vrije trap van Azevedo vliegt hoog over de kooi van Lentz.
59
De Leuvense storm is even gaan liggen. OHL behoudt wel het balbezit.
59
Vervangen Jessy Gálvez López
Ingevallen Karel Van Roose

61
Vervangen Simon Bracke
Ingevallen Yannick Gaby Loemba

Dat was meteen ook de laatste actie van de jonge Bracke. Loemba komt in zijn plaats.
66
Invaller Loemba zoekt een vrije trap/strafschop, maar Vermeiren laat doorspelen.
68
Cercle denkt niet veel meer aan aanvallen na de uitsluiting van Maertens. Leuven vindt tot dusver geen gaatje.
70
Invaller Loemba zet zich dan toch een keer door. Vermeiren ziet echter een fout. Lentz mag de bal terug in het spel brengen.
73
Penalty voor OHL!
Dewaele komt te laat in op Loemba. Vermeiren wijst naar de stip, de kans op de 1-0 voor OHL!
74

Penalty
Penalty voor OH Leuven
Casagolda stuurt Lentz de verkeerde kant op. De 1-0 voor OHL is verdiend.
75

Goal
Doelpunt van Esteban Casagolda

77
Daar is Cercle nog eens. Een kopbal van invaller Soumah gaat over.
80
OHL gaat op zoek naar de 2-0. Een schotje van opnieuw Loemba gaat voorlangs.
83
Nog minder dan tien minuten. Kan Cercle nog iets forceren met zijn tienen?
84
Vervangen Gilles Dewaele
Ingevallen Arne Naudts

Laatste wissel bij Cercle. Naudts komt Dewaele vervangen.
88
Er sluipt nu toch enige nervositeit in het spel van OHL. Gillekens jaagt zijn troepen nog eens naar voor.
90
De Medina verspeelt knullig de bal en Cercle krijgt nog een corner. De prima aangesneden bal gaat voorbij alles en iedereen. Doeltrap voor Gillekens.