Amai! Beerschot Wilrijk maakt co-leider helemaal af en staat los op kop
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Roeselare

Beerschot Wilrijk laat geen spaander heel van Roeselare

Beerschot Wilrijk is erin geslaagd om in de loodzware 1B-reeks na vier speeldagen los aan de leiding te komen. Op bezoek bij Roeselare won het dankzij twee goals van Messoudi en twee van Losada met ruime cijfers.

Het begon meteen goed voor de bezoekers uit het Antwerpse. Na een pracht van een ingestudeerde vrije trap -die u hier nog eens kan bekijken- maakte Messoudi er al snel 0-1 van.

De bezoekers leunden daarna wat achteruit, waardoor Roeselare, dat met Brodic, Brauwers en Samyn offensief startte, enkele goeie kansen kreeg. Na wat tactisch heen-en-weer geschuif in de defensie controleerden de mannen van Marc Brys de eerste helft uit, Dom kwam nog dichtbij de 0-2.

Strafschop Losada beslist

Na de koffie werd het allemaal wat bitsiger en een doorgebroken Losada werd neergehaald in de zestien. Hij zette zich zelf achter de bal en deponeerde die koeltjes in de rechterhoek.

Daarna zette Roeselare alles op alles en haalde het een verdediger (Borry) naar de kant voor een aanvaller (Ibou). Toch was het de uitploeg die op de counter het gevaarlijkst was.

Uitstekende start Beerschot Wilrijk

Zo ging het in de laatste tien minuten in een mum van tijd naar 0-4 via uitblinkers Messoudi en Losada, die de vier goals eerlijk onder elkaar verdeelden.

Zo staat Beerschot-Wilrijk met een mooie tien op twaalf maar mooi bovenin. Ver boven de financiële kanonnen van 1B. De fans werden al euforisch: "Antwerp, Antwerp, Beerschot komt eraan!"