Placca verlost matig Beerschot-Wilrijk in de slotfase tegen hekkensluiter Tubeke
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Tubeke

Beerschot-Wilrijk pakt in de slotfase drie belangrijke punten op het veld van Tubeke

Het bezoekje aan hekkensluiter Tubeke heeft dan toch een driepunter opgeleverd voor Beerschot-Wilrijk. De bezoekers speelden een matige partij, maar Placca werkte enkele minuten voor tijd de 0-1 in doel.

Beerschot-Wilrijk kon in Tubeke een gouden zaak doen na de zege van OHL op het veld van Cercle Brugge. Maar de eerste helft was pijnlijk voor de ogen. Nauwelijks kansen langs beide kanten en weinig voetbal. Tubeke schudde de bezoekers wakker.

De vrije trap van Videmont belandde in de muur. In de herneming had bezoekende doelman Romo de nodige moeite met de pegel van Stevance. Thuisdoelman Defourny had daarentegen nauwelijks een bal moeten pakken in het eerste halfuur.

Nauwelijks kansen

De Mannekes hadden wel balbezit, maar konden daar erg weinig mee doen. Het was Romo die tussenkwam op een gevaarlijke voorzet en geen moeite kende met het schot(je) van Stevance. Het vervolg van de eerste helft kende veel slordigheden langs beide kanten.

Tien minuten voor de pauze was er dan toch een eerste kans voor Beerschot-Wilrijk. En meteen een grote. Losada draaide kort weg, maar Defourny hield zijn netten met een prima beenveeg schoon. Er waren nog enkele hete standjes voor de kooi van Romo en een afstandsschot van Maes, maar 0-0 was al bij al een logische ruststand na een draak van een eerste helft.

Beterschap in tweede helft?

Beerschot nam het heft in handen na de pauze. Losada kon net niet bij de voorzet van Messoudi en zag niemand volgen op een verdienstelijke voorzet. Zenke zorgde voor gevaar aan de overkant, maar zijn schot ging voorlangs.

Het waren de bezoekers die de beste kansen kregen. Een kwartier van tijd kon Stevance net niet profiteren van geblunder van de ingevallen Schaessens en Prychynenko. Nauwelijks een minuut later mocht de Tubeke-aanvaller opnieuw alleen op Romo af. Die hield Stevance met een prachtige reflex van de openingstreffer.

Dan toch de openingsgoal

Tubeke moest met zijn tienen voort na een domme tweede gele kaart voor Hwang. De bezoekers gingen vol voor het doelpunt en dat kwam er ook in de 87e minuut. Losada schilderde een vrije trap op de lat, via Van Den Bergh kwam de bal bij Placca en die trapte van dichtbij de 0-1 voorbij Defourny.

Een gevleide maar vooral belangrijke overwinning voor Beerschot-Wilrijk, dat zo vijf punten meer telt dan eerste achtervolger OHL.