Datum: 11/08/2018 17:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Schiervelde

Herbeleef Roeselare - KV Mechelen (2e klasse)

Volg de match tussen Roeselare en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


Roeselare - KV Mechelen


Roeselare - KV Mechelen


Roeselare - KV Mechelen


Roeselare - KV Mechelen
16:59
We tellen af naar de aftrap en het zijn - niet geheel verrassend - de meegereisde fans van KVM die voor flink wat kabaal en animo zorgen. Het thuispubliek zal stevig uit de hoek moeten komen om het legioen uit Mechelen te overstemmen.

Vooraf

16:30

16:30

16:46
Welkom op Schiervelde! De spelers warmen nog op onder een heerlijk zomerzonnetje en uiteraard is het uitkijken naar de prestatie van KV Mechelen, toch wel dé titelkandidaat in 1B. Geel-rood moet het wel doen zonder trainer Dennis van Wijk, die zit zijn eerste van twee schorsingsdagen uit.
16:50
Bij thuisploeg Roeselare, dat vorige week met 2-1 verloor op het veld van Westerlo, houden we vanavond vooral Gino van Kessel in de gaten, de 25-jarige spits is overgekomen van het Tsjechische Slavia Praag en kan flink wat adelbrieven voorleggen.
1
Roeselare-KV Mechelen: 0-0
1
Daar is Van Kessel al!
Wel, wel, wel, we zijn nog geen minuut ver of daar is die nieuwe spits van Roeselare al. Nauwelijks van de bal te zetten en met enkele flukse bewegingen trekt hij richting Castro. Het schot van de international van Curaçao is echter een tikkeltje te zwak.
3
Roeselare dreigt!
Daar is de volgende kans al voor de thuisploeg. Dit keer is het de kwikzilveren Emile Samyn die zich op links een weg baant richting het Mechelse doel. Bram Castro is echter goed uit zijn doel gestormd en voorkomt de 1-0.
4

5

Goal
Doelpunt van Gino van Kessel (Stijn De Smet)
Derde keer, goeie keer voor Roeselare! Stijn De Smet legt de bal subtiel en subliem terug tot bij Gino van Kessel en die worstelt zich sterk voorbij alles en iedereen en legt de bal over Bram Castro in doel. De fans van KV Mechelen zien hun ploeg erg zwak beginnen.
6
Dreun voor KV Mechelen!
Wat een blitzstart van de West-Vlamingen en het is nu aan Mechelen om te reageren. Tot nog toe hebben kapitein Onur Kaya en co nog niks laten zien. Zelfs nog geen deftige aanzet tot een geoliede aanval. Roeselare is heer en meester.
8
De withemden van Schiervelde hebben er écht wel zin in. Thibaut Van Acker (ex-Club Brugge) zet zich op links knap door, maar de bal ging net over de zijlijn en dus geen nieuwe kans voor de ploeg van trainer Jordi Condom. Die kan meer dan content zijn over zijn team.
9
Bijna was daar Stijn De Smet om Cocalic en Swinkels te verrassen in de zestien, maar de van KV Kortrijk overgekomen dribbelaar kan zijn hoofd net niet voldoende tegen het leer zetten. 'Malinwa' moet dringend wakker worden!
10
Toch een eerste keer KV Mechelen! Bagayoko bereikt in de zestien Rob Schoofs, maar die kan niet uithalen. Nikola Storm kan wel afdrukken, maar bij Roeselare gooien ze lijf en leden in de strijd om de gelijkmaker te voorkomen.
12
Mechelen wil een penalty!
Linksback Mamadou Bagayoko krijgt een voet vol in het gezicht en dat in de vijandelijke zestien en dus willen ze bij Mechelen een penalty, maar ref Jasper Vergoote wil er niet van weten. Tja, geheel ongevaarlijk was dat been toch niet.
14
Roeselare lijkt topspits te hebben!
Na een kwartier hebben we al genoeg gezien: die Gino van Kessel is een topaanwinst voor KSV Roeselare. De bonkige centrumspits zet zich weer goed door, maar dit keer gaat zijn overhaaste trap ruim naast. Het publiek trakteert hem toch op een applaus.
15
Dat KV Mechelen geweldige fans heeft, blijkt nog maar eens: thuisdoelman Wouter Biebauw kreeg vlak voor de aftrap een staande ovatie. Het sluitstuk van Roeselare heeft dan ook een verleden Achter de Kazerne en dat zijn de KVM-fans duidelijk nog niet vergeten.
17
Zo opvallend de spits van Roeselare acteert, zo onopvallend is Mathieu Cornet voorlopig. De Fransman krijgt het wat op zijn heupen en maakt een overtreding aan de zijlijn. Vorige week scoorde hij tegen OH Leuven nog de gelijkmaker.
18
Wake up Mechelen! Castro voorkomt de 2-0!
Het was al eventjes geleden, maar nu toch nog eens een deftige doelpoging. De geblokte rechtsback Andrei Camargo knokt zich in de zestien bij de bal en vuurt meteen een kogel af. Bram Castro redt de meubelen voor Mechelen!
21
We zijn bijna halfweg in deze eerste helft en Roeselare komt amper onder druk te staan. Als er al eens een bal in de zestien wordt gedropt dan wordt die al bij al makkelijk en vlot weggewerkt. De ploeg van de geschorste Dennis van Wijk zal uit een ander vaatje moeten tappen.
23
Stijn De Smet tikt de snedige Bagayoko onderuit en KV Mechelen krijgt zo een vrije trap op een leuke plaats, een dikke meter buiten de grote rechthoek. Onur Kaya is een garantie op haarfijne assists, maar dit keer wordt het een miskleun. Tot frustratie van de nummer 10.
26
Zo flitsend het matchbegin was, zo gezapig is het nu na een minuut of 26. Roeselare vindt het wel goed zo en dus is het aan de bezoekers om een opening te forceren. Voorlopig zonder succes.
27
Daar is die dekselse Van Kessel weer! Op zijn eentje zorgt hij voor een scherpe tegenstoot en probeer hem dan maar eens van de bal te zetten. Met vereende krachten lukt het toch voor de Mechelse verdedigers en de thuisspits krijgt zelfs een fout tegen. Tot groot ongenoegen van de fans want de gevolgde Emile Samyn had een kans om uit te halen.
29
Biebauw voorkomt de 1-1!
Daar was ei zo na de gelijkmaker. Tainmont duikt centraal op als een duiveltje uit een doosje, maar de hand van Wouter Biebauw brengt redding. Beide spelers hebben zich bij die fase wel flink bezeerd. Vooral de Franse flankaanvaller van geel-rood lijkt gehavend.
32
Cornet buffelt de bal maar nét over!
Mechelen wordt toch wat gevaarlijker en daar was weer bijna de 1-1. Dit keer is het Mathieu Cornet die op een hoekschop in de duikvlucht kan koppen, maar hij mikt net wat te hoog. Serieuze waarschuwing voor Roeselare!
33
 Gele kaart voor Maël Lepicier

34

Goal
Doelpunt van Clément Tainmont (Onbekend Onbekend)
Een cadeautje van jewelste van Roeselare, dat het leer in de zestien zomaar in de voeten van Cornet deponeert. De fors gebouwde spits wordt vervolgens van zijn sokken gelopen en de bal gaat op de stip. Clément Tainmont neemt zijn verantwoordelijkheid en het staat gelijk.
36
Dan toch de 1-1 voor Mechelen!
Het heeft lang geduurd, maar de motor van KVM komt dan toch op toerental en de gelijkmaker is intussen dus al een feit via de Franse winger Tainmont. Een domme elfmeter die bij de fans van Roeselare flink op de maag zal liggen.
38
De thuisploeg geeft niet voor het eerste een vrije trap weg op een gevaarlijke plek. Onur Kaya zet zich achter de bal, maar de specialist die overgekomen is van Zulte Waregem ziet zijn poging in de hoek gepareerd worden door Biebauw.
40
Nog vijf minuten tot de rust en Roeselare is het toch wat kwijt hoor. Het zijn nu de 'De Kakkers' die de lakens uitdelen en op zoek gaan naar een voorsprong. Al lijkt die 1-1 ons toch wel een correcte uitslag op basis van het spelbeeld in de volledige eerste 45 minuten.
43
Rob Schoofs met een puik schot!
Knappe bal in de diepte van Onur Kaya en de mee opgerukte rechtsback Jules Van Cleemput legt het leer strak terug. Rob Schoofs wil furieus uithalen, maar wordt nog voldoende gehinderd waardoor het al bij al een makkelijke klus wordt voor ervaren rot Biebauw.
45
Roeselare is er nog eens dichtbij!
Bijna krijgt Mechelen, dat alsmaar beter voor de dag komt na een heel slap begin, nog het deksel op de neus. Rechtsback Andrei Camargo legt de bal goed en viseert de winkelhaak, maar hij mikt net een tikkeltje te hoog. Leuke poging in ieder geval!


Scheidsrechter
Rust
Roeselare - KV Mechelen: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
1-1 bij de rust, kan KVM drie punten pakken?
We zijn intussen begonnen aan de tweede helft en de bezoekende fans zijn alweer vertrokken met hun repertoire. Toch straf hoe ze hun ploeg door dik en dun aanmoedigen. De thuisfans zingen dan weer hun nieuwe spits Gino van Kessel toe.
50
Na vijf minuten is het nog steeds wachten op noemenswaardig doelgevaar. KV Mechelen is bezig met de betere breiwerken, Roeselare blijft loeren op de tegenaanval. Intussen versiert Tainmont aan de zijlijn een vrije trap na een luide schreeuw.
53
Nikola Storm moet zich aan de achterlijn reppen om de bal nog laag voor doel te trekken en bereikt zo nog Rob Schoofs. Die mist zijn controle en gaat dan met de voet vooruit in de tackle. Toch maar mee opletten!
56
Potige boel in de openingsfase van de tweede helft en de fans krijgen het op hun heupen van het theatrale gedrag van nu ook Bagayoko. Spits Van Kessel krijgt dan weer geen fout en maakt zich druk.
56
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Saviour Amunde Godwin


58
 Gele kaart voor Yacouba Sylla

59
Vervangen Clément Tainmont
Ingevallen Igor De Camargo


61
We krijgen Igor De Camargo bij KV Mechelen, kan hij zijn op een zege beluste ploeg hier over de streep trekken? De Braziliaanse Belg is een man van vele oorlogen en is intussen toch al 35.
65
Storm met een flinke pegel!
Eindelijk nog eens een sportief hoogtepunt in deze toch wel teleurstellende tweede helft. Nikola Storm haalt vanop zijn vertrouwde rechterflank staalhard uit en Biebauw heeft een puike save in huis.
68

Goal
Doelpunt van Igor De Camargo (Nikola Storm)
Roeselare dreigde net met de ingevallen Saviour Godwin, maar het is die andere invaller die aan de overkant scoort: Igor De Camargo! Perfecte voorzet van Nikola Storm en de ex-spits van Genk en Standard glijdt netjes binnen.
69
De Camargo flikt het voor Mechelen!
Nu is het helemaal feest in het bezoekende vak. Uitgerekend Igor De Camargo flikt het hier op Schiervelde, zo bewijst de stormram meteen zijn nut voor KV Mechelen. Het is nu aan Roeselare om te reageren, heeft het nog wat in huis?
72
Vervangen Maël Lepicier
Ingevallen Ben Yagan


74

Goal
Doelpunt van Thibaut Van Acker (Onbekend Onbekend)
Wauw! Uit het niks is daar de gelijkmaker van Thibaut Van Acker. De ex-speler van Club en Cercle Brugge met een streep en Bram Castro is kansloos. Schiervelde ontploft, maar nu zijn het de thuisfans die voor een tweede keer mogen vieren.
74
Vervangen Nikola Storm
Ingevallen Tim Matthys


77
Daar is de 2-2 al!
Toch weer een koude douche voor KV Mechelen, dat de schaapjes net op het droge leek te hebben. "1,2,3!" Bij Roeselare hebben ze bloed geroken, het is hier nog niet gedaan! Er hangen nog goals in de lucht.
79
Nog ruim tien minuten en het kan nog alle kanten uit hier op Schiervelde. Roeselare is nu de gevaarlijkste ploeg, maar dat Mechelen snel kan toeslaan, is vandaag al wel gebleken.
82
Komt er nog een winnaar uit de bus? Er komt in ieder geval meer en meer ruimte, wie profiteert daarvan? Bij Mechelen lijkt het vet toch wat van de soep te zijn.
85
Het is nu toch weer KV Mechelen dat de bovenhand neemt. Alleen is het zo lastig om kansen te versieren. De inbreng van Tim Matthys en Igor De Camargo heeft wel voor een nieuwe offensieve impuls gezorgd, da's duidelijk.
86
Vervangen Mathieu Cornet
Ingevallen Gustav Engvall


88
Schoofs grijpt zich naar de haren!
Daar was dé kans voor KV Mechelen om alsnog drie punten mee naar huis te nemen, maar Rob Schoofs besluit ondanks alle tijd en ruimte binnen het bereik van Wouter Biebauw. Hier zat véél meer in.
88
Vervangen Emile Samijn
Ingevallen Kenny van der Weg


90+3
 Gele kaart voor Edin Cocalic



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:54
Afgelopen! Weer puntenverlies KVM
Een draak van een vrije trap van Van Acker is het slotakkoord van een al bij al aangename partij. 2-2 dus, KV Mechelen schiet er niet veel mee op. 2 op 6 en ook Roeselare blijft steken op 1 op 6.