? Verbluffend doelpunt verknalt het voor KV Mechelen, auteur met verleden in eerste klasse reconstrueert zijn beauty

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Roeselare
| 4 reacties
? Verbluffend doelpunt verknalt het voor KV Mechelen, auteur met verleden in eerste klasse reconstrueert zijn beauty
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dan zet je als KV Mechelen zijnde een scheve situatie recht en lijk je af te stevenen op een overwinning en loopt het toch nog mis door een prachtig doelpunt. Auteur van dat pareltje: Thibaut Van Acker. En die mocht na afloop uiteraard een woordje uitleg komen geven over zijn belangrijke gelijkmaker.

 "Ja, het was een schoon doelpunt. Een goeie bal van Emile Samyn en ik zag maar één optie: kappen naar mijn linkervoet en voluit aanleggen. Ik had direct het gevoel dat de bal goed ging gaan want ik raakte het leer uitstekend. Ik denk dat het punt verdiend is", aldus middenvelder Van Acker (26).   

"We hebben ons tactisch een beetje aangepast aan Mechelen, maar eigenlijk hebben we weinig problemen gekend. We konden niet echt in het duel spelen, maar dat wisten we op voorhand. Zij mochten de bal hebben en wij moesten gewoon compact blijven en kantelen. En goed, dan komen we ook vrij snel 1-0 voor en dan groeit het vertrouwen en neemt het gevoel dat er iets te rapen valt alleen maar toe." 

Initiatief aan Mechelen

Alleen kreeg Roeselare een serieuze domper te verwerken in de vorm van een cadeaupenalty: "Eigenlijk was er heel weinig aan de hand tot die jammerlijke fout die we zelf weggeven en Mechelen straft het uiteraard af. Dat weet je tegen zo’n club. Maar we hebben de kopjes niet laten hangen. We zijn blijven vechten. Zij hadden het grootste deel van de match in handen en hadden ook het meeste balbezit, maar dat vooraf ook besproken. KV Mechelen heeft nu eenmaal veel kwaliteit."

Een punt tegen een titelkandidaat is mooi, maar Roeselare staat wel met een povere 1 op 6. "We hadden uiteraard liever 6 op 6 gehad of in ieder geval toch meer punten. Voorin moeten we iets efficiënter zijn, maar vorige week liep Gino van Kessel er nog niet bij. Vandaag was er toch al meer dreiging en snelheid."

Versterking op komst

En er zit nog wat in de pijplijn: "We weten dat er kwaliteit in deze groep zit en er komt ook nog wat bij, dat staat vast. Er komt sowieso nog aanvallend geweld bij, maar daar zijn ze achter de schermen mee bezig. Wij moeten ons gewoon focussen op de trainingen en de volgende match voorbereiden", meent de ex-speler van Club Brugge en Cercle.  

Details maken verschil

En die volgende opdracht is Tubeke, een uitmatch: "Ook een moeilijke wedstrijd hé. In 1B zijn er geen kleintjes. Ga maar naar Tubeke en Lommel, je gaat er niet zo makkelijk gaan winnen, hoor. Ze denken allemaal dat wij volgende week de favoriet zijn om te winnen, maar zij hebben ook ingekocht en die match moet gewoon gespeeld worden. Dat heb je vandaag ook weer gezien. Het zal iedere week van details afhangen", besluit de auteur van de 2-2 voor KSV Roeselare. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties