Datum: 15/05/2014 20:30
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen laat dubbele voorsprong uit handen glippen
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Eupen laat dubbele voorsprong uit handen glippen
Foto: © Photonews

Vier dagen nadat Eupen ging winnen op Le Canonnier volgde vanavond de return. De thuisploeg greep Moeskroen-Péruwelz meteen bij het nekvel en liep uit tot 2-0. De bezoekers reageerden pijlsnel en konden nog voor rust gelijkstellen. Doordat ook STVV won, ligt alles nog open in deze eindronde.

Eupen en Moeskroen-Péruwelz kwamen afgelopen zondag niet ongeschonden uit de strijd. Benjamin Delacourt en Ndumiso Mngadi kregen na hun rode kaart een zware schorsing opgelegd door de Geschillencommissie, maar het bestuur van beide ploegen ging in beroep. De centrale verdediger van de bezoekers nam op die manier zijn plek achterin weer in. Mngadi startte op de bank.

De wedstrijd was pas op gang gefloten toen het leer al tegen te touwen hing. Porcar kreeg alle tijd om aan te leggen, en dan is doelman Oukidja niet op zijn best. Net als in de thuismatch tegen STVV op speeldag 2 liet hij een schijnbaar ongevaarlijk schot pardoes door zijn handen glippen. Het bleek het startsein voor een dolle eerste periode.

Goals om de haverklap

De thuisploeg rechtvaardigde zijn vroege voorsprong en Schouterden greep de tegenstrever helemaal naar de keel. Nadat hij een knappe actie opzette met Porcar kruiste hij het leer droog in de rechter benedenhoek. Match gespeeld zou je denken, maar Moeskroen-Péruwelz reageerde pijlsnel. Mohamed vond Badri, die met een rake kopbal de thuisfans de mond snoerde.

De fusieclub tankte vertrouwen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel er ook toen Diaby plots alleen voor doel opdook. Van Crombrugge maaide de Fransman neer en kon gaan douchen. George moest plaatsmaken voor reservedoelman Deumeland, die geen verhaal had tegen de perfect getrapte elfmeter van Michel. 2-2 aan de rust.

Minder vervolg

Eupen kwam met een man minder moeizaam uit de kleedkamer. Les Hurlus gingen op zoek naar het gaatje en met succes. Diaby vond opnieuw slim de ruimte, maar duwde de bal onbegrijpelijk langs de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant zette een bedrijvige Schouterden nog eens een run op. De winger vond in het centrum Lallemand die te zwak besloot.

Coach Rachid Chihab van RMP zette alles om alles en bracht Perez - thuis tegen Sint-Truiden nog goed voor twee treffers - in. De Fransman liet zich meteen gelden met een trap niet eens zo ver naast. De Panda's loerden op de counter, en mochten in het slot nog blij zijn met een puntendeling. Door de zege van Sint-Truiden ligt de eindronde twee speeldagen van het eind nog helemaal open.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik   41' -
Rodríguez García Sergio 90' -
Radebe Ntuthuko 90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Asamoah Samuel 90' -
Jamabo Odeni Georges 42' -
Ochoa López Juan Cruz 90' -
Lallemand Michael   69' -
Taulemesse Thierry Alain Florian A 90' -
Porcar Texidó LucasA 90' -
Schouterden Nils 84' -
  Bank G Beoordeel
Deumeland Jonas 48' -
Mata Clinton 21' -
Bassey Anthony 6'  
Expósito Presseguer Manel -  
D'Ostillio Jonathan -  
Mauclet William -  
Mngadi Phakamani -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Oukidja Alexandre 90' -
Boli Kévin 65' -
Peyre Thibault 90' -
Delacourt Benjamin   90' -
Vandendriessche Kévin 81' -
Provoost Vincent   90' -
Pichot Stéphane   90' -
Michel Julian 90' -
Mohamed Dimitri A 90' -
Diaby Abdoulay 90' -
Badri Anice 90' -
  Bank G Beoordeel
Perez Nicolas 25' -
Traoré Adama 9'  
De Vlamynck Patrick -  
Dog Samuel -  
Brouckaert Yohan -  
Huyghebaert Jeremy -  
Alliotte Sébastien -  
Herbeleef Eupen - Moeskroen

Vooraf

2e - promotie

 Speeldag 4