Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot gaat Europa in
Anthony Van der Planken

De derde Belgische Europabekerdeelnemer is bekend. Germinal Beerschot plaatste zich vanavond voor de finale van de Beker van BelgiĆ« en mag zo volgend jaar Europa in. De Ratten klopten Lokeren in de halve finale.

Germinal Beerschot speelde thuis 0-0 gelijk tegen Lokeren. Na de 1-1 in Oost-Vlaanderen was dat voldoende voor de Antwerpse fusieclub. Er zat trouwens veel meer in voor Germinal Beerschot, want Cavens en co kregen een hoop kansen op het eigen Kiel.

De eerste doelpoging kwam van de voet van Karel Snoeckx, die na vier minuten een metertje naast het doel van Milojevic trapte. Amper een minuut later kreeg de ex-Pallieter opnieuw een dot van een kans, maar ook dit keer lukte hij niet in de afwerking. Het moge duidelijk zijn: de Germinal Beerschot domineerde in de openingsfase. Vooral het voortdurende balverlies speelde de bezoekers uit Lokeren parten.
Op het kwartier was er opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg. Doba kon net op tijd een poging van Cavens van de lijn vegen. Ook De Wree scoorde ei zo na, zijn bal vloog net naast. Germinal Beerschot speelde aanvallend, maar ook verdedigend gaf het niets weg. Lokeren kwam dan wel gaandeweg beter in de wedstrijd, grote kansen creƫren lukte niet.

De tweede helft startte meteen met twee goede kansen. De eerste was voor de thuisploeg, waar De Decker recht in de handen van de Lokerse doelman kopte. Aan de andere kant kreeg Bance kwam oog in oog met landgenoot Luciano, maar die keepte uitstekend en hield de bal uit doel. Niettemin bleef Germinal Beerschot domineren. Monteyne, Cavens en Cruz slaagden er echter niet in om te scoren. Ook De Wree was er dicht bij. Diezelfde De Wree werd in de slotfase zelfs nog een penalty onthouden, want Tailson ging iets te ontstuiming op de middenvelder.

Toch was het in de slotfase even naar adem happen voor het thuispubliek. Bance kreeg immers een gigantische kans en had zelfs moeten scoren. De Braziliaan kopte van dichtbij en maatje Tailson.

Het bleef dus bij 0-0, waarmee Germinal Beerschot zich plaatst voor de finale. De Ratten ontmoeten daarin Club Brugge, dat al zeker is van een Champions League Ć¢ā‚¬ā€œ ticket. Dat houdt in dat Germinal Beerschot als verliezend bekerfinalist volgend seizoen de Uefa-beker in mag. Krijgt Antwerpen eindelijk haar topvoetbal?