lieLierse SK
cluClub Brugge
Datum: 10/05/2005 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Club Brugge naar bekerfinale
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge naar bekerfinale
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de finale van de Beker van België. De competitieleider won ook uit met 0-1 van Lierse. Nastja Ceh zorgde voor de beslissende treffer.

De wedstrijd startte met een goede kans voor
Gert Verheyen, die al in de openingsminuut net naast het doel van Van der Straeten trapte. Toch was het Lierse dat in de openingsfase de wet dicteerde. De Pallieters pakten uit met fris voetbal, met Tohoua en Thompson in de hoofdrol. Die Tohoua kon na zeven minuten bijna profiteren van een misverstand van Cornelis, maar oog in oog met Butina faalde hij. Lierse bleef de betere ploeg, maar echte kansen bleven uit.

Na een halfuur voetballen werd er dan toch gescoord, maar wél aan de andere kant. Nastja Ceh zette zich achter een vrije trap om zo – tegen de gang van het spel in – de 0-1 te scoren. Lierse was echter niet aangeslagen, al wist het wel dat het nu minstens drie keer moest scoren. De Pallieters bleven echter aanvallen en kwamen zelfs dicht bij een doelpunt. Zo moest Butina alles uit de kast halen om een schot van Thompson uit doel te houden. Ook de kopbal van
Laurent Fassotte op slag van rust verdiende beter.

Na de rust was het spel van Lierse een stuk minder. De eerste grote kans was voor
Gaëtan Englebert, die een voorzet van Ceh net naast schoot. In het laatste halfuur kreeg Club nog tal van kansen op een hogere score, maar net zoals tegen Bergen wilde de bal er niet in. De ingevallen Bosko Balaban was er drie keer dicht bij, maar telkens vloog het leer over of naast. Ook Ceh en Verheyen hadden nog een keertje kunnen scoren. Aan de andere kant zorgde Tohoua voor de laatste kans van de wedstrijd, die een metertje naast doel ging.

Club plaatst zich zo als titelverdediger voor de finale. Daarin komt het uit tegen Germinal Beerschot of Lokeren. Morgen weten wie van de twee dat wordt.