Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stade du Tivoli
Club Brugge bereikt halve finales
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Beker van België. De Bruggelingen kwamen op het veld van La Louvière iets na het halfuur op achterstand, maar uiteindelijk werd dat na de koffiepauze volledig rechtgezet.

Na de 2-2 thuis was de opdracht vrij duidelijk voor Club: scoren, en liefst zelf geen doelpunt tegenkrijgen. Dat laatste lukte niet, want iets na het halfuur bracht Eloi de thuisploeg op voorsprong. De Fransman kopte een voorzet van Brahami tegen de touwen. Ondertussen waren er wel al enkele kansen geweest. Vooral Verheyen was er na vijftien minuten dicht bij, maar zijn inzet belandde op de lat. Aan de andere kant werd Butina enkele keren aan het werk gezet, onder andere door Van Handenhoven en Dia.

Maar La Louvière kwam dus op voorsprong, al duurde dat feestje niet lang. Amper tien minuten later legde Gert Verheyen de gelijkmaker tegen de netten. Doordat
Guilmot de bal nog devieerde, was doelman Proto kansloos. Op slag van rust was Verheyen nog dicht bij de 1-2, maar die kwam er uiteindelijk pas na de koffiepauze.

Iets na het uur miste Eloi dé kans om La Louvière opnieuw op voorsprong te brengen. De Franse aanvaller mocht helemaal alleen op doel af, maar legde de bal uiteindelijk naast. Een zure misser, want enkele minuten later wist
Rune Lange aan de andere kant wel te scoren. De Noor scoorde – nog maar eens – met het hoofd op voorzet van Klukowski.

La Louvière ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die ook ei zo na. Eloi trapte eerst op de paal en wilde zelf de rebound binnenleggen, maar dat werd hem belet door
Birger Maertens. Of de verdediger daarbij in de fout ging, is niet geheel duidelijk. In ieder geval floot scheidsrechter Verbist geen penalty, tot grote woede van het thuispubliek. Dat moest uiteindelijk toezien hoe Club Brugge een derde keer raak trof. Nastja Ceh legde een vrijschop tot bij Verheyen, die vriendelijk aflegde voor Rozehnal. De Tsjech bedankte met zijn allereerste treffer voor Club.

1-3, La Lou mocht de boeken wel sluiten. De thuisploeg moest op dat moment al drie keer scoren, wilde het nog in de halve finales van de Beker geraken. Dat lukte vanzelfsprekend niet meer. Enkel
Maton kon in de slotminuten nog een keertje scoren, maar daar bleef het dan ook bij.

Club Brugge kwalificeert zich zo voor de halve finales van de Beker van België. Daarin komt het uit tegen Lierse. In de andere halve finale bekampt Sporting Lokeren de winnaar van het duel tussen Racing Genk en Germinal Beerschot.