lieLierse SK
chaCharleroi
Datum: 16/03/2005 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse bekert verder na spektakelstuk
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse bekert verder na spektakelstuk
Foto: © SC

Na de ophefmakende heenwedstrijd die door Charleroi met 3-1 gewonnen werd was Lierse vandaag verplicht om met minstens twee doelpunten verschil te winnen. Het werd uiteindelijk 2-0 na een heuse thriller op het Lisp. Die 2-0 was voldoende om verder te bekeren en voor het uitbreken van een volksfeest in het stadion.

De beker-koorts was duidelijk te voelen langs beide kanten. Zowel op het veld als naast het veld werd het heet. In de tribunes trakteerden de Charleroi-supporters hun collega's van Lierse op bengaals vuur, op het veld verstuurde Tohoua voor Lierse de eerste verwittiging. Het schot van de Ivoriaan ging maar net voorlangs. Het spel gaat dan op en neer met overwicht voor de Pallieters, zij moesten immers komen. Charleroi wou profiteren via de counter en dat lukte bijna, Orlando zag Van der Straeten ver uit zijn doel staan maar de lob belandde op de lat. Charleroi was er dicht bij maar Lierse scoorde het eerst, na mooi samenspel tussen Mitu en Delorge kon Thomspon de verdiende goal binnenkoppen. Lierse bleef drukken maar moest net voor rust de adem even inhouden Toni Brogno doelman Van der Straeten's reflexen testte, de Lierse-goalie maakte met een beenveeg het gevaar ongedaan.

De tweede helft was nog maar vijf minuten bezig of Lierse stond al virtueel in de halve finale, Thompson lukte zijn tweede van de avond na alweer een voorzet van Delorge. Lierse in hogere sferen en spanning alom. Lierse bibberde en beefde want Charleroi kwam onder impuls van een wendbare Brogno beter in de match. De pogingen van Kraouche en Brogno werden echter gekeerd door een sublieme Van der Straeten. Tussendoor loerde nu Lierse op de counter dat de snelheid van Thompson ten volle uitspeelde. De kleine Australiër vertrok van op de middenlijn aan een lange ren, zijn schot ging maar nipt naast. Dan nam Christ Charleroi op sleeptouw, eerst moest Van der Straeten een hard schot wegboksen, daarna standde zijn bal tegen de paal. De daaropvolgende counter voor Lierse werd gevaarlijk maar Delorge bleek niet koelbloedig genoeg om het af te werken van kortbij. 

De frustraties liepen dan hoog op bij Charleroi en Defays was kind van de rekening. Hij haalde thompson zeer onsportief onderuit en kreeg daarvoor terecht zijn tweede gele kaart. 
In de allerlaatste seconden was Akgul nog dicht bij een doelpunt, de Lierse-goalie bleef echter consequent en keilde de bal in hoekschop. Die hoekschop leverde voor Charleroi niks meer op en zo gaat Lierse door in de beker waar het Club Brugge of La Louvière zal ontmoeten.


Beker van België

 Kwart Finales (T)