Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
KV Mechelen geplaatst na verlengingen
Manuel Gonzalez

Op een besneeuwd en spekglad terrein in Charleroi heeft KV Mechelen zich geplaatst voor de kwartfinales van de beker. Daarin treft het Westerlo.

Beide clubs waren het eens: op dit veld viel er niet te spelen, maar toch keurde scheidsrechter Delacour het terrein goed.

KV Mechelen leek het best aangepast aan de harde ondergrond en voetbalde meteen enkele kansjes bij elkaar. Toen een hoekschop bij Buyens terechtkwam knalde deze via Charleroi-verdediger Kéré binnen: 0-1. De Henegouwers probeerden het evenwicht te herstellen en dat lukte. Er kwamen kansjes en Habibou knalde een bal uit de kluts hoog in doel. Met deze gelijke stand gingen we ook rusten.

Na de pauze was het Geudens (foto) die na amper drie minuten zijn voet tegen een hoekschop kon plaatsen en de Maneblussers stonden opnieuw op voorsprong. Maar een kwartier voor het einde hing Guedioura met een enig mooi afstandsschot de bordjes weer in evenwicht.

Vlak voor affluiten miste Charleroi zelfs nog een open doelkans op de overwinning waarbij doelman Renard zwaar bebloed aan het hoofd diende afgevoerd te worden.

De verlengingen leken spannend te gaan worden, maar het tegendeel was waar. Op amper 10 minuten tijd tussen de 103de en 113de minuut wist KV Mechelen drie keer raak te treffen via Van Hoevelen, Mununga en Ghomsi. Charleroi was helemaal nergens meer en zo plaatst Malinwa zich voor de kwartfinales.