Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent (onder voorbehoud) naar kwartfinales
Nico Wieme

AA Gent heeft zich op de valreep verzekerd van een plaats bij de laatste acht. De Buffalo’s hadden de betere kansen in de eerste helft, maar scoorden in het slot van een evenwichtige tweede helft. De bezoekers speelden wel onder voorbehoud.

Germinal Beerschot begon goed aan de partij, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Het laatste halfuur van de eerste periode was voor Gent. De Buffalo’s kregen ook de beste kansen. Na een scrimmage voor het bezoekende doel kregen Bernd Thijs en Stijn De Smet de bal niet voorbij Tomislav Pacovski.

Gent gevaarlijker

Diezelfde Pacovski speelde zich even later in de hoofdrol door een terugspeelbal van Tomislav Mikulic te pakken in de zestien. De Macedonische doelman maakte zijn foutje goed door zich in de baan van de schicht van Randall Azofeifa te werpen. Gent bleef komen. Pieterjan Monteyne veegde een kopbal van Elimane Coulibaly van de lijn en kort daarop kopte de Senegalees een hoekschop net over.

Het enige bezoekende gevaar viel vlak voor de pauze te noteren: Wim De Decker kon een vrijschop van Bart Goor onvoldoende richting geven, waardoor het leer uiteindelijk naast de verste paal belandde.

Evenwicht

Gent ging in het begin van de tweede helft door op zijn elan. Lang duurde dat evenwel niet. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en beide teams hadden duidelijk meer schrik een doelpunt tegen te krijgen, dan de drang om er één te maken. Coulibaly vond Pacovski op zijn weg en de Macedoniër had nog een kattensprong in huis op de rebound van De Smet, die evenwel buitenspel stond.

Op de valreep

Ook de bezoekers kregen wat kansjes. Op één daarvan verstuurde Victor Wanyama een pegel richting het Gentse doel, Bojan Jorgacevic tikte het leer van onder de lat. Toen iedereen zich voor verlengingen opmaakte, trapte De Smet een vrijschop naar de tweede paal waar Stef Wils ongehinderd de 1-0 mocht binnenkoppen. Germinal Beerschot zette nog alles op alles, maar kon de scheve situatie niet meer rechtzetten.

Match met staartje?

Wij zijn benieuwd of deze wedstrijd nog een staartje krijgt. Germinal Beerschotvoorzitter Herman Kesters kondigde vooraf aan dat zijn ploeg deze match onder voorbehoud zou spelen na de vaudeville rond het verplaatsen van de wedstrijd.