Datum: 26/10/2011 20:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Lotto Park
Derdeklasser blameert Anderlecht, Vargas out
Derdeklasser blameert Anderlecht, Vargas out
Foto: © SC

Anderlecht ligt uit de beker... Uitgeschakeld door de enige lagereklasser die nog in de competitie zat. De invallersploeg kon bijna niet aan uitgespeelde kansen komen en Rupel Boom kon via goals van De Smedt en Mertens een feestje bouwen in het Astridpark.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht gaf Rupel Boom partij met een onuitgegeven elftal waarbij Deschacht en Wasilewski voor het eerst samen centraal in de verdediging stonden. Vargas mocht ook rekenen op zijn eerste basisplaats sinds hij voor de paars-witte kleuren uitkomt.

Drama Vargas
Maar drama in de eerste minuut van het treffen: met niemand in de buurt zeeg Ronald Vargas ineens naar de grond. De Venezolaan bleef liggen en moest met de draagberrie van het veld gedragen worden. Hoe erg het is, zal pas later geweten zijn, maar hij greep dadelijk naar de linkerknie waar hij vorig seizoen al aan geopereerd werd. Tijdens de rust verklaarde de dokter van Anderlecht zelfs dat het seizoen van de middenvelder er zelfs nu reeds zou kunnen opzitten.

Het leek de Anderlecht-spelers de benen afgesneden te hebben. Veel kansen konden de paars-witte invallers niet bij elkaar spelen, buiten een paar schoten uit de tweede lijn van Iakovenko en Kanu. Rupel Boom, helemaal niet onder de indruk van de omstandigheden, kwam er uit wanneer het kon en versierde ook de beste kans via Beyens.

Beyens start Antwerps feestje
Maar de fans van Anderlecht werd pas echt de mond gesnoerd op het halfuur. De Smedt mocht een vrije trap nemen heel ver van doel, maar de bal week af in de zestien en belandde in doel. En zo stonden de Brusselaars tegen alle verwachting in op achterstand tegen de derdeklasser. De vele meegereisde Antwerpse fans bouwden een feestje.

Het duurde lang, maar paars-wit ontwikkelde toch iets wat op druk leek met veel voorzetten in de zestien, maar daar stond een sterke Ruben Smet die alles wegbokste wat in zijn buurt kwam en wat maar op een bal leek. Anderlecht kon de muur niet doorbreken en moest gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Mertens maakt het af
De tweede helft bracht niet veel beterschap voor de eersteklasser. Rupel Boom moest wel achteruit, maar de kansen bleven uit. De Sutter kreeg er op zeven minuten tijd wel drie goeie, maar kwam telkens te kort om af te werken. En dan krijg je het deksel op de neus zegt een voetbalwet.

En die wet werd vandaag niet getart, want bij een goede counter via Van Der Westerlaken werd het 0-2. Mertens nam de bal goed aan in de zestien en klopte Schollen in de korte hoek. Wat een blamage voor de Brusselaars. Praet scoorde nog laat tegen, maar het loste niets op.

Rupel Boom heeft met Leuven en Anderlecht nu twee grote scalpen aan zijn gordel hangen en bekert verder.

Herbeleef Anderlecht - Rupel Boom

Vooraf