Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jan Breydel
Beerschot wipt Cercle in tweede verlenging
Tomas Taecke

Beerschot mag zich opmaken voor de kwartfinales. In de tweede verlenging besliste invaller Rojas de wedstrijd (0-1).

De vele thuisblijvers haalden hun gelijk wat betreft de eerste periode. Beide ploegen startten afwachtend en echte kansen vielen er niet te noteren. Bij Beerschot was François de bedrijvigste speler maar ook hij kon Verbist amper op de proef stellen.

Cercle probeerde het op vrijschop via Van Eenoo maar ook de Beerschot-doelman stond op de goeie plek. Groen-zwart claimde ook nog een strafschop toen Neto werd afgestopt binnen de zestien, maar scheidsrechter Geldhof gaf de bezoekers het voordeel van de twijfel.

In de tweede helft was het Cercle dat meteen naar voor trok. Eerst Neto en vervolgens Rudy dwongen Pachovski tot enkele puike reddingen. De groene aanvalsgolf duurde voort via pogingen van D'Haene en dezelfde Rudy.

Cercle greep Beerschot bij de keel maar het waren de bezoekers die de grootste kans kregen. François zette zich goed door over rechts en bediende vervolgens Porokara, die net te laat kwam om de voorzet binnen te glijden. Ook een afstandsshot van De Decker ging maar net over.

Cercle reageerde met misschien wel de beste kans uit de wedstrijd. Neto kon de bal van dichtbij op de slof nemen, maar Pachovski zweefde zijn poging knap uit de bovenhoek.

De wedstrijd kabbelde verder richting verlengingen, geen van beide ploegen slaagde erin de kwalificatie binnen de negentig minuten af te dwingen.

Net als bij het begin van de tweede helft startte Cercle furieus. Pachovski pakte op sublieme wijze een even knap shot van Janssens. Het vuur doofde snel uit, bovendien verloor groen-zwart Janssens met een blessure.

In de tweede verlenging trapte Rojas Beerschot op rozen. McDonald passeerde Mertens en legde af op de invaller die niet twijfelde. Schitterend moment voor de nieuwkomer die een fysieke achterstand op enkele weken tijd wist weg te werken en in Brugge de Ratten naar de volgende ronde trapte.

Rudy kreeg nog een grote kans voor Cercle maar ook hij kon het tij niet meer keren. Beerschot wint na verlengingen op Cercle en stoot door naar de volgende ronde.