gnkKRC Genk
kvoKV Oostende
Datum: 18/12/2013 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Luminus Arena
Lusteloos Genk geraakt niet voorbij Oostende
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lusteloos Genk geraakt niet voorbij Oostende
Foto: © SC

Racing Genk heeft geen revanche kunnen nemen voor de 4-0 nederlaag die het enkele weken geleden opliep aan de kust. De bekerwinnaar stelde teleur en kon geen afstand nemen van een goed georganiseerd Oostende, dat met een 0-0 de terugwedstrijd heel spannend houdt.

Robby Morren in Genk

Mario Been bracht Limbombe, die het vorige week prima deed tegen FC Thun, aan de aftrap. Kumordzi begon op de bank. Bij Oostende geen geblesseerde Berrier, zijn plaats werd ingenomen door Brouckaert. Ook voor Mushekwi geen plaats in de basiself, wel voor Wilmet.

Op een grasmat die er allesbehalve goed bij lag was slaagde Genk er niet in Oostende weg te drukken. Integendeel zelfs, het tempo lag laag en de Kustjongens kregen de beste mogelijkheid. Brouckaert stuurde Depoitre richting Van Hout maar de doelman hield zijn team overeind.

Genk reageerde: Camus legde terug op Hyland maar die besloot in het midden van het doel.Vossen maakte ruimte voor zichzelf in de zestien en trapte maar Ovono redde opnieuw. 0-0 was de tussenbalans na een teleurstellende eerste helft.

Been greep in tijdens de pauze. Simaeys -licht geblesseerd na een duel met Depoitre- bleef in de kleedkamer, net als Limbombe. Kumordzi en Monrose kwamen in hun plaats, Hyland moest centraal achterin postvatten.

Dubbele wissel

Het bracht een beetje beterschap want nu slaagden de Limburgers er in om Oostende bij momenten op de eigen helft te houden maar het gevaar kwam enkel na afstandsschoten. Ovono redde een knal van Gorius en een schot van Camus week af en ging maar net naast. Met nog een klein kwartier op de klok mikte Gorius een prima schietkans naast.

Ondertussen kwam Genk goed weg na een hoekschop. Kara kopte laag bij de grond weg maar in de voet van Depoitre. De aanvaller haalde uit maar gelukkig voor Genk op het lichaam van Kara.

In het slot van de partij hield Monrose een schot van zijn ploegmaat Kumordzi nog ongelukkig tegen. Die bal had anders misschien wel tegen de touwen gegaan.

Genk liet een lusteloze indruk en zal zich op het veld van Oostende nog zwaar moeten uitsloven om de halve finale te bereiken. Voor Oostende is de 0-0 een prima resultaat.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Hyland Khaleem 90' -
Anele Ngongca 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Vossen Jelle 90' -
Gorius Julien   90' -
Buffel Thomas 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Camus Fabien 73' -
Limbombe Anthony 45' -
Simaeys Jeroen 45' -
Van Hout Kristof 90' -
  Bank G Beoordeel
Kumordzi Bernard Yao 45' -
Joseph-Monrose Steeven 45' -
Ayub Timbe Masika 17' -
Walsh Sandy -  
Hamalainen Brian -  
Gerkens Pieter -  
Gielen Brian -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
De Schutter Niels 90' -
Depoitre Laurent 90' -
Lukaku Jordan 90' -
Siani Sébastien 90' -
Wilmet Jonathan 90' -
Schmisser Baptiste 90' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Luissint Xavier 90' -
Brillant Frédéric 86' -
Brouckaert Yohan 76' -
Ovono Didier 90' -
  Bank G Beoordeel
Foket Thomas   14' -
Dessaer Denis 4'  
Mushekwi Nyasha Liberty -  
Kudimbana Nicaise -  
Jonckheere Michiel -  
Van Imschoot Tom -  
Hempte Jimmy -  
Herbeleef KRC Genk - KV Oostende

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)