zwaZulte Waregem
cerCercle Brugge
1-0
Datum: 18/12/2013 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Regenboogstadion
Pareltje De fauw is genoeg voor zuinige zege Essevee
Pareltje De fauw is genoeg voor zuinige zege Essevee
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft in eigen huis een zuinige zege geboekt tegen Cercle Brugge. Een snel pareltje van aanvoerder Davy De fauw was voldoende om te winnen met 1-0. Cercle zal in de terugwedstrijd midden januari aan de bak moeten.

Aernout Van Lindt in Waregem

Nu Zulte Waregem uit de Europa League lag, wilde het nog meer iets maken van de Beker van België. Dat zou het wel moeten gaan doen zonder Steve Colpaert (net als zaterdag ziek) en Thorgan Hazard, die een klein beetje last had van de kuit en gespaard werd met oog op de laatste twee belangrijke wedstrijden van 2013.

Godeau stond centraal achterin, Skúlason-Malanda-Kums was de driehoek op het middenveld. Voorin kregen Naessens (terug fit), Conté en Caceres een plek in de basiself. Bij Cercle Brugge geen Etock of Monachello in de basis, de troepen van Lorenzo Staelens dromen wel om net als vorig jaar een tripje naar het Koning Boudewijnstadion te maken. Wie weet opnieuw tegen Racing Genk?

De fauw wonderbaarlijk

Vorige zaterdag moesten we 50 seconden wachten op het openingsdoelpunt, deze keer toch een minuut of zes. Toen raakte een corner niet weg en toen D’Haene mooi doorkopte stond Davy De fauw opeens vrij vanop een meter of dertien van de kooi van Delle. En die doelman van Groen-Zwart was helemaal kansloos op de mooie knal van de aanvoerder van Zulte Waregem.

De vroege voorsprong had nog een paar keer – vooral via een bedrijvige Naessens of Caceres kunnen oplopen, maar telkens was de laatste pass net niet goed genoeg om voor echte dreiging te zorgen. En als het wel bijna raak was, was ook Delle op de afspraak.

Cercle Brugge pakt wedstrijd in handen

Gaandeweg herstelden de bezoekers het evenwicht, meer zelfs: het ging zelf het spel dicteren. Dat zorgde op het middenveld voor een aantal fijne acties, maar in de zone van de waarheid was het ook je-dat niet. Een keer waren ze er voor de koffie wel dicht bij, maar de kopbal van de infiltrerende Mertens werd door Bruzzese mooi uit de kooi geranseld.

Ook in de tweede helft deden de bezoekers hun uiterste best om op zoek te gaan naar een belangrijk uitdoelpunt, maar het was niet echt koelbloedig. De ene keer dat Bruzzese geklopt was, zorgde Verboom er vanop de doellijn voor dat het toch niet 1-1 werd via Buysse. Aan de overkant te veel misverstanden om verder uit te lopen, ondanks de inbreng van Habibou, Bongonda en Sylla. 

Zo bleef het 1-0 aan de Gaverbeek. Zulte Waregem miste wat frisheid en de flitsende acties van Thorgan Hazard op het middenveld, Cercle kon weinig terugdoen. In de terugwedstrijd zal Cercle vol aan de bak moeten en vermoedelijk drie keer moeten scoren, want Essevee scoorde in Belgisch verband sinds mei 2013 al elke wedstrijd.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' 5
De fauw Davy 90' 5
D'Haene Karel   90' 5
Godeau Bruno 90' 5
Verboom Bryan 90' 5
Skúlason Ólafur   90' 5
Malanda Junior 90' 5
Kums Sven 81' 5
Conté Ibrahima Sory 71' 5
Caceres Raphaël 90' 5
Naessens Jens 62' 8
  Bank G Beoordeel
Habibou Habib 28' 5
Bongonda Theo 19' 5
Sylla Idrissa 9'  
Bossut Sammy -  
Tarfi Mehdi -  
Duplus Frédéric -  
Mendy Formose -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Mertens Gregory 90' -
Buysse Bart 90' -
Van Acker Thibaut   80' -
Van Roose Karel 90' -
Buyl Stephen   90' -
Smolders Tim 90' -
Uchebo Michael   90' -
D'Haene Kristof 81' -
  Bank G Beoordeel
Van Eenoo Lukas 10' -
Boi Frederik 9'  
Monachello Gaetano -  
Deconinck Jilke -  
Etock Gaël Junior -  
Staelens Alessio -  
Coppens Jo -  
Ameye Jasper -  
Herbeleef Zulte Waregem - Cercle Brugge

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)