zwaZulte Waregem
cerCercle Brugge
1-0
Datum: 18/12/2013 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Regenboogstadion
Live Heerlijk doelpunt De fauw, Essevee opnieuw snel op voorsprong
Heerlijk doelpunt De fauw, Essevee opnieuw snel op voorsprong
Foto: © SC

Zulte Waregem wil op twee fronten (competitie en Beker van België) zo lang mogelijk meestrijden. Sammy Bossut en Habib Habibou zitten op de bank, Thorgan Hazard zit niet in de selectie. Hij heeft een heel klein beetje last van de kuit en wordt uit voorzorg aan de kant gehouden.

Vanavond staan de heenwedstrijden van de kwartfinales van de Cofidis Cup op het programma. Zulte Waregem probeert daarin zijn uitstekende thuisreputatie vast te houden. Wordt het ook tegen Cercle Brugge een feestje aan de Gaverbeek? Het verloor nog niet in eigen huis dit seizoen.

De troepen worden stilaan wat moe, beseft ook Francky Dury. Bovendien trekt Essevee van 5 tot 12 januari op oefenkamp, waardoor de terugronde van de Belgische Beker in het Jan Breydel-stadion (waar Essevee dit seizoen nog niet won) snel zal komen - een goede uitgangspositie is dus primordiaal. Dat doet de fusieclub zonder Colpaert (nog wat ziekjes) en N'Diaye, die zondag een verstuiking opliep.

Selectie Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Verboom, Habibou, Kums, Hazard, Sylla, Naessens, Skulason, Conté, Duplus, Cacérès, Godeau, Bruzzese, Tarfi, D'Haene, Crimi, Bongonda en Malanda.

Cercle Brugge van haar kant wil er ook iets van maken. Het lijkt dit seizoen al op een veilige plaats te staan in de competitie en kan net als vorig jaar misschien wel stunten in de Beker van België en daar misschien opnieuw de finale halen? Het schakelde in de vorige ronde in ieder geval al verrassend Standard uit en wil nu ook de scalp van Zulte Waregem nemen.

Bij Cercle Brugge is Kabananga geschorst, maar hij had sowieso een kleine overbelasting aan de knie en wat extra rust komt hem dus goed uit.

Selectie Cercle Brugge: Delle, Coppens, Van Damme, Wils, Mertens, Cornelis, Van Roose, Ameye, Buysse, Staelens, Deconinck, Smolders, Van Eenoo, Boi, Van Acker, D'Haene, Uchebo, Etock, Buyl en Monachello.

Kan Cercle Brugge stunten aan de Gaverbeek?

In dat geval levert een gokje van 60 euro bij UNIBET je 405 euro op. Denk je eerder dat er een gelijkspelletje uit de bus zal vallen? Dan mag je nog 270 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via deze link je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Meer nieuws

Beker van België